Obavijesti

Sport

Komentari 11

Koštao ga poraz u finalu Kupa? Skelin više nije trener Splita

Koštao ga poraz u finalu Kupa? Skelin više nije trener Splita

Uđemo nakon 17 godina u finale, izgubimo ga i odmah je to tragedija, pravdao se Ivica Skelin nakon izgubljenog Kupa u Omišu, a upravi kluba nije trebalo dugo da mu uruče otkaz

VIDEO

Nešto više od 14 mjeseci trajao je mandat Ivice Skelina (47) na klupi KK Splita. Bivši hrvatski izbornik sa žutima se, prema službenoj verziji s Gripa, rastao sporazumno.

Čini se kako je okidač za razlaz bio poraz Splita u nedjeljnom finalu Kupa Krešimira Ćosića od Zadra u Omišu (79-70).

Pokretanje videa...

KK Split: Trofejna soba 00:29

- Taktički ništa ne bih promijenio. Morali smo biti agresivniji. Generalno nisam zadovoljan kako smo odradili završnice svih četvrtina, ubijali su nas ishitreni šutevi i glupe odluke. Zadar je još za nijansu bolji od nas - govorio je Skelin dan nakon finala za Slobodnu Dalmaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Splićani su osmi nakon 18 kola ABA lige s omjerom 5-13, a u domaćem prvenstvu treći (14-5), iza Gorice (16-4) i Zadra (17-3).

Dio navijača zazivao je njegovu smjenu koja se naposljetku i dogodila, a prije dva dana govorio je kako se ne boji otkaza.

- Ako sam ja kriv, OK, ali zaboravlja se gdje smo bili prije pet godina, a gdje smo sada. Nisam bezgrešan, ali ne mislim da je sezona toliko loša kakvom se sada pokazuje. Svi su nam govorili da nećemo imati ni jednu pobjedu u ABA ligi. Financijska nam je situacija takva da smo momčad morali stvarati u hodu. Roster koji sada imamo nismo si mogli priuštiti 1. rujna, a da smo od početka bili u ovom sastavu to bi bila druga priča.

Splitu odlazi šestorica reprezentativaca na okupljanje za završnicu kvalifikacija za Eurobasket.

- Nemamo dovoljno vremena za zajedničke treninge i ne možemo biti uigrani koliko bismo trebali biti. To je najveći problem. Ne tražim alibije, no to su činjenice - govorio je Skelin i zaključio:

- Nakon 17 godina uđemo u finale, izgubimo ga i odmah je to tragedija. A gdje su trofeji zadnjih 17 godina? Dok god imam podršku igrača, ništa mi drugo nije važno. Ako više ne budem trener, Bože moj. Takav je trenerski posao. Neće to biti ni kraj košarke, ni kraj kluba, niti moj kraj. Život ide dalje.

Među kandidatima za njegova nasljednika su Aramis Naglić, Damir Mulaomerović i Danijel Jusup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu