Sport

Komentari 47

Kostarika bi htjela prijateljsku protiv nas jer smo 'slični Srbiji'

Kostarika bi htjela prijateljsku protiv nas jer smo 'slični Srbiji'

Ne komentiramo nikada dogovore oko prijateljskih utakmica prije nego je nešto dogovoreno i potvrđeno, rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Počeli su dogovori oko prijateljskih utakmica

Nakon reprezentacije Perua, i nogometna reprezentacija Kostarike zainteresirana je za igranje prijateljske utakmice s Hrvatskom u ožujku kako bi se pripremila za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, izjavio je trener te srednjoameričke zemlje Óscar Ramírez.

- Razgovao sam s Rodolfom Villalobosom (predsjednik nogometnog saveza Kostarike, op.a.) o utakmicama koje bismo mogli igrati u ožujku. Ima kandidata, a Hrvatska je jedna od mogućnosti jer je slična Srbiji - rekao je trener Óscar Ramírez za internetske sportske novine Yashin Quesada.

Izbornik našeg protivnika na SP-u Nigerije, Gernot Rohr, nakon ždrijeba u Moskvi izjavio je kako bi volio igrati prijateljsku utakmicu protiv Srbije jer "igra sličan nogomet kao Hrvatska".

Kostarika će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati u skupini E sa Srbijom, Švicarskom i Brazilom

- Kao pripremu za utakmicu protiv Švicarske razmatramo Island i Irsku, ali još ništa nismo konkretno dogovorili - kazao je Ramírez.

Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, rekao je u utorak Hini: 

- Ne komentiramo nikada dogovore oko prijateljskih utakmica prije nego je nešto dogovoreno i potvrđeno. A kada se to dogodi, odmah objavimo na internetskoj stranici HNS-a. Dogovor o protivnicima za ožujak može biti postignut sutra, ali i za mjesec dana.

Hrvatska bi mogla igrati s Peruom u ožujku u Sjedinjenim Državama, izvijestile su peruanske sportske novine D'Enganche navodeći da je HNS poslao ponudu Peruanskom nogometnom savezu. Kao drugi mogući protivnik toj južnoameričkoj reprezentaciji naveden je Island.

Najčitaniji članci