Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kostelić s bolnim koljenom 25., Ligety pokorio Kranjsku Goru

Kostelić s bolnim koljenom 25., Ligety pokorio Kranjsku Goru
9

Ivica Kostelić u drugoj je veleslalomskoj vožnji u Kranjskoj Gori usprkos bolovima u tek oporavljenom koljenu stigao je do 25. mjesta. Ted Ligety uvjerljivo je slavio

VIDEO

Ivica Kostelić završio je nastup u Kranjskoj Gori na 25. mjestu. U veleslalomu je uvjerljivo slavio Amerikanac Ted Ligethy.

Ivica se nakon ozljede u Sočiju i gotovo mjesec dana stanke vratio na stazu i s bolnim koljenom odvozio dvije dobre vožnje. Hrvatski je skijaš pokazao da ne želi tek tako odustati od borbe za naslov, no prednost od 207 bodova, koliko pred njima ima prvoplasirani u ukupnom poretku Švicarac Feuz čini se nemoguće nadoknaditi.

Ivica Kostelić današnjim je veleslalomom u svom povratku na skijaške staze uzeo šest bodova. Hirscher je prikupio novih 60 bodova, važnih u ukupnom slalomskom poretku i dvoboju za Mali kristalni globus.

Prvi u ukupnom poretku Beat Feuz danas je ostao bez druge vožnje i bez novih bodova te je ostao vodeći sa 1250 bodova.

Sutra je na rasporedu slalom.

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Kranjska Gora, konačni rezultati:

1. Ligety (SAD) 2:22.47

2. Pinturault (Fra) +1.61

3. Hirscher (Aut) +2.03

4. Blardone (Ita) +2.06

5. Simoncelli (Ita) +2.40

6. Olsson (Šve) +2.98...

25. Kostelić (Hrv) +4.64...

Ukupan poredak veleslalomaša (8/9 utrka):

1. Hirscher (Aut) 605 bodova

2. Ligety (SAD) 513

3. Blardone (Ita) 408...

21. Kostelić (Hrv) 104...


Druga vožnja

Ted Ligety pokorio je Kranjsku Goru. Premoćno je zauzeo vodeću poziciju. Slavio je u obje vožnje.

I nakon vožnje odličnog Blardonea Hirscher je uspio zadržati drugu poziciju. Talijan se smjestio na treće mjesto.

Alexis Pinturault zbacio je Hirschera s vodeće pozicije. Francuz je odmakao od drugoplasiranog Austrijanca 41 stotinku.

Marcel Hirscher oprezno je ušao u drugu vožnju, no sigurno lovi što veći broj bodova kako bi zadržao priključak s Feuzom u ukupnom poretku, ali i u utrci za Mali kristalnim globusom. Austrijanac je usprkos oprezu uspio ostaviti Simoncellija 38 stotinki iza svojih leđa na drugoj poziciji. 

Tek je Simoncelli uspio zbaciti Šveđanina s vodeće pozicije s 55 stotinki prednosti.

Matts Olsson  je preuzeo prvo mejsto s vremenom od 1:11,96.

Talijan Moelgg zbacio je s prvom mjesta Raicha i preuzeo vodeću poziciju. Francuz Grange trenutno je treći.

Benjamin Raich koji je krenuo idući izgurao je Ivicu na šesto mjesto.

Ivica Kostelić u drugu je vožnju krenuo kao deveti. Hrvatski je skijaš izborio je peto mjesto s 55 stotinki zaostatka. Usprkos bolnom koljenu i bolovima u leđima prije prve vožnje povratnik Kostelić stigao je do petog mjesta u drugoj vožnji veleslaloma.

Ozljeda Talijanskog skijaša zaustavila je na kratko drugu vožnju. Tek je jedan skijaš, Amerikanac Jitloff ostao na startu ispred Ivice Kostelića koji će startati kao deveti.

Talijanski skijaš Eisath nakon pogreške izletio je sa staze te mu je odmah pružena liječnička pomoć. Skijaš skliznuo i na boku završio u zaštitnim ogradama. Eisath je ostao nepomićno ležati. Vjerojatno je ozbiljnije  ozlijedio lijevo rame.

Nijemac Neureuther drži još vodeću poziciju, dok se Norvežanin Karlsen prodio na drugu poziciju. Treći je Francuz Faivre.

Neureuther koji je startao kao treći popravio je rezultat Francuza za pet stotinki

Švicarac Daniel Albrecht otvorit će drugu vožnju u kojoj će se stazom u Kranjskoj Gori spustit 31. skijaš.

Albrecht ipak nije stigao do cilja. Pogriješio je na gornjem dijelu staze te se tek spustio niz stazu s vremenom od 1:29,20. Njegovo vrijeme bez previše muke popravio je za 17 stotinki Francuz Faivre.

Druga vožnja na rasporedu je u 12.30.

Prva vožnja

Feuza gotovo sigurno neće biti u drugoj vožnji te Švicarac neće imati priliku povećati svoju bodovnu razliku pred Kostelićem. Marcel Hirscher zadržao je četvrtu poziciju, iza Francutza Pinturaulta, Talijana Blardonea na drugom te nedostižnog Teda Ligetyja na prvom mjestu. Ivica Kostelić u prvoj je vožnji stigao do 23. mjesta.

Beat Feuz, prvi u ukupnog poretku Svjetskog kupa, na cilju je bio tek 28.. Švicarac koji je uoči veleslalomske vožnje najavljivao bolove u koljenu ne sjajno vožnjom skupio je čak četiri sekunde zaostatka za prvim Ligetyjem.

Ispred hrvatskog skijaša uspjeli su se smjestiti Benjamin Raich, Francuz Grange i talijanski skijaš Moelgg. Ivica je nakon što je na stazu izašlo 30 skijaša pao na 21. mjesto.

Ivica Kostelić nakon operacije stao je ponovno na skije i u Kranjskoj Gori stigao do 15. mjesta u prvoj veleslalomskoj vožnji. Ivica je rezultat vožnje na cilju dočekao sa smješkom zadovoljan svojom vožnjom nakon operacije koljena i pauze od mjesec dana. Ivica za vodećim, očito nedostižnim Ligetyjem zaostaje 3,38 stotinki.

Amerikanac Ligety u gonjem je dijelu staze stvorio veliku prednost i usprkos pogrešci u središnjem dijelu staze zadržao je odlično prolazno vrijeme i do cilja stigao sa više od sekunde prednosti pred dotad prvim Blardoneom. Ted Ligety je sjajno odradio prvu vožnju i s vremenom od 1:10,73 trenutno je prvu u poretku.

Francuz Pinturault ugurao se na drugo mjesto ispred Hirschera sa svega stotinku boljim vremenom od Austrijanca. 

Norvežanin Aksel Lund Svindal s više od sekunde zaostatka za vodeći Talijanom zauzeo je četvrto mjesto. Iza njega je tek Austrijanac Reichelt koji je zbog pogreške i vrlo spore vožnje zabilježio najlošije vrijeme s gotovo tri sekunde zaostatka.

Njegovom sunarodnjaku Schoerghofer koji e krenuo kao drugi nije ga uspio nadmašiti. Pokušat će treći na startu, Talijan Massimiliano Blardone koji za sobom ima vrlo dobru sezonu. Blardone je uzeo vodeći poziciju s vremenom 1:11,95 i 39 stotinki prednosti pred Austrijancem.

Marcel Hirscher startao je kao prvi. Austrijanac je posljednjih godina često slavio na slovenskoj stazi. U posljednja je tri nastupa u Kranjskoj Gori uvijek bio na postolju.  

Hirscher je upisao vrijeme 1:12,34. Austrijanac je postavio vrijeme koje treba nadmašiti. 

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Kranjska Gora:

1. Ligety (SAD) 1:10.73

2. Blardone (Ita) +1.22

3. Pinturault (Fra) +1.60

4. Hirscher (Aut) +1.61

5. Simopncelli (Ita) +1.63

6. Schörghoffer (Aut) +2.23...

7. Kostelić (Hrv) +3.38...


Vraća se Ivica

Ivica Kostelić vratio se nakon ozljede koljena zadobivene u Sočiju i nakon operacije koljena te svega 25 dana oporavka. Hrvatski je skijaš stao na start veleslalomske vožnje u Kranjskoj Gori kako bi pokušao nadoknaditi zaostatak za vodećim dvojcem Beatom Feuzom i Marcelom Hirscherom. 

Ivica će startati kao 17. Njegovi izravni rivali, Austrijanac Hirscher startat će kao prvi dok će Beat Feuz, trenutno vodeći u Svjetskom kupu krenuti kao 31..

Kostelić je nakon ozlijede izgubio vodeću poziciju u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Preskočili su ga i Marcel Hirscher i Beat Feuz. Švicarac je stigao do prednosti od 207 bodova ispred Kostelića, dok drugi Hirscher ima 92 boda više od hrvatskog skijaša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...