Obavijesti

Sport

Komentari 24

Kostelić: Lijepo sam vozio na teškoj stazi, rezultat je dobar

Kostelić: Lijepo sam vozio na teškoj stazi, rezultat je dobar
1

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić odlično je odskijao Super G stazu Hannes Trinkl u Hinterstoderu. Osvojio je 5. mjesto i povećao prednost na 520 bodova

VIDEO

Ivica Kostelić nastavio je s odličnim rezultatima u Svjetskom skijaškom kupu i u veljači. Profesor je odlično odskijao Super G u Hinterstoderu i osvojio 5. mjesto. S novih 45 bodova povećao je prednost od 520 bodova u ukupnom poretku nad Silvanom Zurbriggenom te je napravio još jedan veliki korak ka osvajanju Velikog kristalnog globusa.

Za pobjednikom Hannesom Reicheltom zaostao je 1.19 sekundi, a glavni pratitelji u borbi za ukupni naslov Aksel Lund Svindal i Didier Cuche zauzeli su 12. odnosno 17. mjesto. Silvan Zurbriggen odlučio je preskočiti utrku.

- Staza je odlična, ali teška, pravi Super G. Mogu reći da sam lijepo vozio. Na početku me malo ‘podiglo’ unatrag, ali sam se dobro izvukao. Skije su mi, iako se na stazi često mijenjala kvaliteta snijega, dobro reagirale. Mislim da je rezultat vrlo dobar, a čestitao sam i pobjedniku Reicheltu, jer je stvarno bio sjajan. U donjem dijelu staze kao da je letio, izjavio je nakon utrke Ivica Kostelić.

Kostelić se odličnim rezultatima u superveleslalomu popeo na drugo mjesto u poretku te discipline, za vodećim Streitbergerom zaostaje 36 bodova.

Natko Zrnčić-Dim nije uspio stići do ciljne ravnine.

- Od samog početka vrlo loša vožnja s puno grešaka. Pogriješio sam na istom mjestu gdje kao Ivica i Cuche, no ja se nisam izvukao. U velikom zavoju ostao sam na unutarnjoj nozi, i ‘odskočio’ van. Šteta, ove godine završio sam samo dva Super G-a - rekao je Natko.

Drugu i treću stepenicu postolja zauzeli su Benjamin Raich i Bode Miller.

Svjetski kup, super G u Hinterstoderu:

1. Hannes Reichelt (Aut) 1:43.19

2. Benjamin Raich (Aut) +0.34

3. Bode Miller (SAD) +0.93

4. Carlo Janka (Švi) +1.15

5. Ivica Kostelić(Hrv) +1.19

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1223 boda

2. Silvan Zurbriggen (Švi) 703

3. Didier Cuche (Švi) 687

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 685

5. Romed Baumann (Aut) 565

LIVE

Spustilo se 30 skijaša, a Kostelić je i dalje peti. Teško da će ga neko spustiti u poretku.

Guay, Bertrand i Jerman nisu uspjeli završiti trku. Ivica je i dalje siguran na petom mjestu.

Krenuo je Aksel Lund Svindal. Na drugom prolazu ima 1.42 zaostatka. Svindal se plasirao iza Ivice na devetom mjestu. Janka je od Ivice bio brži samo četiri desetinke na četvrtom mjestu. Didier Cuche je loše odskijao Super G te je završio na slabom 14. mjestu s  velikim zaostatkom. Gruenefelder završio je tek 18.

Benjamin Raich završio je na drugom mjestu iza Riechelta i pogurnuo Ivicu na 4. mjesto.

Baumann nije uspio prestići Ivicu. Završio je šesti. Bode Miller spustio se 'na glavu' u svom stilu te završio na drugom mjestu i potisnuo Ivicu na treće.

Krenuo je Ivica Kostelić. Ima 0.11 sekundi prednosti na prvom prolazu. Na drugom zaostaje 0.38 sekundi. Na trećem ima zaostatak od sekunde. Ivica je drugi! Za Reicheltom je zaostao 1.19 sekundi.

Werner Heel je novi vodeći s 0.22 sekunde prednosti nad Kroellom. Hannes Reichelt fenomenalno je odvozio trku i preuzeo vodstvo s velikih 1.31 sekundi prednosti.

Vodstvo je preuzeo Klaus Kroell s 0.26 sekunde prednosti pred Jansrudom i 0.97 stotinki pred Ligetyjem.

Nakon prve četvorice skijaša vodi Kjetil Jansrud ispred Andreja Šporna. Georgl nije startao, a Feuz nije završio utrku.

Super G

Zaista se dobro osjećam prije odlaska u Hinterstoder gdje nikad nisam bio i ne poznajem stazu. Nadam se samo da nije preravna. Bit će to još jedan velik izazov za mene, rekao je Ivica Kostelić koji je pet dana proveo na odmoru u Hrvatskoj.

Iza njega je sjajan mjesec u kojem je skupio 999 bodova, a u Hinterstoderu za vikend ima priliku osvojiti nove bodoveu supeveleslalomu i veleslaomu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače