Obavijesti

Sport

Komentari 143

Ivica Kostelić: Pobjeda u brzoj disciplini mi je ispunjenje sna!

Ivica Kostelić: Pobjeda u brzoj disciplini mi je ispunjenje sna!
21

Ivica Kostelić po prvi put u karijeri osvojio je Super G. Na 'stazi smrti' u austrijskom Kitzbühelu Ivica je slavio ispred Streitbergera i Svindala te povećao prednost u SK

VIDEO

Nisi skijaš dok ne pobijediš u Kitzbühelu, rečenica je koju redovito ponavljaju austrijski skijaši.

Kitzbühel je staza koja kod svih skijaša izaziva najveći respekt, Ivica Kostelić pobijedio je tamo prošle godine u kombinaciji, a danas je ponovio uspjeh u disciplini koja nije jedna od njegovih jačih, Super G-u! 

Prvi put u karijeri Kostelić je slavio u Super G-u, dosad su to bile pobjede u slalomu ili kombinaciji, a Profesor je pokazao da je u životnoj formi i velikim koracima grabi ka Velikom globusu u Svjetskom kupu. 

Ivica se niz stazu spustio treći i zasjeo je na vrh. Brza vožnja, bez pogreške, odmah se vidjelo da će to biti žetva bodova, ali nitko se nije usudio na glas reći da bi to moglo biti 'to'. Čekali su se oni najbolji, Walchhofer, najveći konkurent Svindal, Raich, Zurbriggen i Cuche. Svindal je kroz cilj prošao tek treći sa 0:28 zaostatka, a Austrijanac Streitberger pokazao se kao najveća prijetnja, na prvom prolazu je bio brži, ali na kraju 0:23 za drugo mjesto. Nitko od ostale skijaške elite nije mogao ugroziti Kostelića koji je počeo slaviti 16. pobjedu u karijeri i 40. postolje. 

Ovo je velika stvar. Ne mogu pronaći riječi. Pobijediti u brzoj disciplini je za mene isto ispunjenje sna

Ni sam se nije nadao slavlju na Streifu, i sam je izjavio kako ide po što više bodova. Prošle godine je tu bio 16., godinu prije 20., a 2008. godine tek 22.

- Kad te ide, onda te stvarno ide! - nasmijao se skromni Ivica i nastavio:

Ovo je velika stvar. Ne mogu pronaći riječi. Pobijediti u brzoj disciplini je za mene isto ispunjenje sna - rekao je najbolji svjetski skijaš nakon što je ‘slomio’ konkurenciju u superveleslalomu na slavnom Streifu u Kitzbühelu.

- Imao sam dosta sreće sa startnim brojem. U brzim disciplinama bitno je startati što prije. Nisam očekivao pobjedu, ali očekivao sam da budem među deset najboljih - izjavio je Zagrepčanin i zaključio:

O ukupnoj pobjedi počet ću razmišljati nakon Svjetskoga prvenstva

- O ukupnoj pobjedi počet ću razmišljati nakon Svjetskoga prvenstva. Do tada se moram koncentrirati na svaku utrku koja slijedi.

Sa novih 100 bodova Profesor je povećao prednost pred konkurentima Svindalom i Zurbriggenom, Norvežanin zaostaje 255 bodova, a Švicarac 317! 

U subotu je na rasporedu spust koji počinje u 11.30. Ove sezone je u spustu osvojio 86 bodova, a svaki će biti dragocjen. U nedjelju je nova velika prilika, kao stvoren za Iveka, slalom u kojem je nedodirljiv...

Poredak u Svjetskom kupu

1. Ivica Kostelić 826

2.Aksel Lund Svindal 571, 

3. Silvan Zurbriggen 509, 

4. Didier Cuche 473, 

5. Benjamin Raich 434...

Fantastični siječanj

U siječnju je dosad održano osam utrka, a Ivica Kostelić je bio fenomenalan, imao je čak pet pobjeda! Mjesec je otvorio pobjedom u paralelnom slalomu Münchena. Došlo je Sljeme i drugo mjesto slaloma. Svjetski kup se preselio u Adelboden, a prije nove pobjede u slalomu, bilo je i peto mjesto veleslaloma. Usljedile su tri utrke u Wengenu. Redom, pobjeda u superkombinaciji, 12. mjesto u spustu pa novi trijumf u slalomu. Šlag na kraju je nova pobjeda u Super G-u Kitzbühela.

Prošle dvije godine za veliki Kristalni globus dosta je bilo 1200 bodova

Prije dvije godine naslov je osvojio Svindal, a za veliki Kristalni globus bilo mu je dovoljno 1009 bodova. Prošle godine, Janka je slavio, a potrebnu mu je bilo 1197. Ivica je već sad na 826 pa se po toj usporedbi čini kako će mu biti dosta još 300-tinjak bodova, a do kraja sezone je još čak 17 utrka i ogroman broj bodova. Pet slaloma i tri kombinacije...

Zrnčić-Dim 33., Široki nije završio

Preostala dva hrvatska predstavnika nisu zaokružili sjajan dan, ostali su bez bodova. Natko Zrnčić-Dim je završio 33., a Tin Široki nije došao do cilja.

LIVE

Spustilo se 30 najboljih skijaša i od preostalih 30 nitko više ne može prestići hrvatskog velemajstora. Ivica je potvrdio 'svemirsku' formu u siječnju i po prvi put u karijeri osvojio Super G. Kapa dolje, profesore!

Zurbriggen ima samo 0:07 na prvom prolazu, 0:72 na drugom! Na kraju 0:74, nedovoljno brzo. Čini se kako od preostalih skijaša nitko ne može ugroziti Kostelića. 

Uz malo sreće bit će svega, u zraku se osjeća nešto 'veliko'! Miller je tek deveti! Zaostao je 1:07, a Ligety 1:74! 

Ako Miller, Ligety i Zurbriggen ostanu iza Ivice, to bi trebala biti jedna od najvećih pobjeda u karijeri našeg skijaša! Kreće navedeni trojac. 

Talijan Staudacher je odustao, smiješi li se Ivici prva pobjeda u Super G-u u karijeri? Slovenac Gorza i Francuz De Tessieres nisu zaprijetili. Jerman je odustao.

Nova prijetnja je prošla, niti Cuche nije uspio, 0:36 zaostatka za Profesorom! Čini se kako Ivica ima barem postolje, ali još je ostalo nekoliko opasnih skijaša.

Na prvom prolazu 0:17 zaostatka za Kostelićem, 0:20 na drugom i na 0:28 na kraju, Ivica je u svakom slučaju povećao bodovnu prednost nad Svindalom!

Jedan od favorita, Raich, nije završio utrku! Kreće najveći konkurent za Veliki globus, Norvežanin Aksel Lund Svindal!

Guay i Gruenenfelder su također zaostali za Kostelićem, Ivica je sve bliži postolju!

A sad Walchhofer, vodeći skijaš u Super G-u ove sezone! Od starta je imao silne probleme, nije završio utrku!

Streitberger je na prvom prolazu bio ispred Kostelića, ali je zaostao na kraju za 0.23, Ivica i dalje vodi. 15 skijaša je gotovo, sad kreću još ozbiljniji konkurenti. Prvi je Carlo Janka, tek je 14.

Theaux je došao na treće mjesto, 0:89 zaostatka za Ivicom, Scheiber i Osborne su bili slabi.

Niz stazu se spustilo ukupno 11 skijaša, Heel, Reichelt i Fill također se nisu ozbiljnije približili Kosteliću

Ni Goergl niti Innerhofer se nisu približili, tek se sad vidi koliko je Profesor bio dobar, ali prava iskušenja idu sa vodećim Walchhoferom koji kreće 17.

Nakon Ivice su odvozila još trojica, Kroell je odustao, a najbliže je došao Baumann koji je zaostao 0:73.

Kostelić dobro vozi, na prvom prolazu ima 0:14 prednosti pred Bertrandom. Ide 103.8 km/h, jako je brz, 0:76 prednosti na drugom prolazu. Mala pogreška, ali i dalje brz. Bravo Ivica! Prvi je, 1.10 ispred Bertranda, ovo bi mogao biti odličan rezultat!

Krenula je utrka, odvozili su Sporn i Bertrand, kreće Ivica Kostelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...