Obavijesti

Sport

Komentari 75

Kovač kupuje na Maksimiru: Stiže dinamovac za 6 milijuna €

Kovač kupuje na Maksimiru: Stiže dinamovac za 6 milijuna €

Wolfsburg je ponudio pet, Dinamo je odgovorio protuponudom od osam milijuna eura, a klubovi će se naći u sredini i završiti transfer. Niko Kovač dobit će sjajnog 22-godišnjeg igrača, nekadašnjeg Krznarova miljenika

VIDEO

Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik Niko Kovač novi je trener njemačkog prvoligaša Wolfsburga. Ugovor je do 2025. godine potpisao prije mjesec dana i odmah se dao u potragu za pojačanjima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Veliko pojačanje na Maksimiru: Drmić je novi igrač Dinama! 00:47

A ovaj transfer zatresao je Maksimir jer je na pomolu odlična prilika za Dinamova mladog "all-roundera" Bartola Franjića (22). Kako kruže informacije, na Maksimir je stigla ponuda od pet što je Dinamo odbio pa dao protuponudu od osam milijuna eura.

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Wolfsburg nije toliko htio dati za Franjića, ali je ponudu povisio i kako tvrdi ugledni Kicker klubovi će se naći na šest milijuna eura koliko bi u konačnici trebao iznositi transfer polivalentnog defenzivca 'plavih'. Transfer bi trebao biti gotov tijekom idućeg tjedna pošto je Franjić s bundesligašem dogovorio uvjete i čeka se samo konačan dogovor klubova.

A Nijemci su Kovača i priupitali za Franjića. Samo se osmjehnuo. Franjik, Franjak... mučio se njemački novinar pokušavajući od Kovača saznati detalje transfera i mogućnost dolaska Bartola Franjića iz Dinama u Wolfsburg.

Hrvatska i Austrija igraju kvalifikacijsku utakmicu U-21 za EP 2023. godine

- Koje ime ste spomenuli? Da vas čujem kako izgovarate? Franjić je - ispravio ga je Kovač uz osmijeh pa dodao:

- On je kapetan U21 reprezentacije, sigurno igrač s ogromnim potencijalom.

Dinamo sutra u Sloveniji igra prijateljsku utakmicu sa Škendijom i gotovo je sigurno da Franjić neće igrati kako bi do kraja odradio transfer. Neće iz dva razloga. Prvi, Dinamo ni u ludilu ne želi riskirati možebitnu ozljedu pa da ostanu bez šest milijuna eura. Drugo, Ante Čačić nije naivni trener i zna da nema smisla uigravati momčad za 2. pretkolo Lige prvaka s igračem bez kojeg ćete ostati u sljedećih 48 sati.

Franjić je za Dinamo odigrao 82 utakmice, a ostat će upamćen po sjajnom golu u 3. pretkolu Lige prvaka protiv Legije u Varšavi za 1-0 pobjedu Dinama.

- Ivanušec je odigrao tu glavnu ulogu. Vidio me, dobro mi dao i na meni je bilo da to pogodim - rekao je Franjić nakon te utakmice, u kojoj je prvo poluvrijeme igrao lijevog beka, da bi u drugom dijelu bio prebačen u sredinu terena.

Dinamo pobijedio Legiju i izborio playoff Lige prvaka

- Teško se prebaciti u drugu ulogu unutar utakmice, ali moraš biti unutra svih 90 minuta, grizeš, to je jedini recept. Igrao sam na više pozicija i uvijek ću igrati ono što trener od mene kaže, bilo stopera, beka ili veznog - rekao je Franjić.

Kod Kovača, to je sada jasno, igrat će u vezi. Dinamo je ostao bez polivalentnog igrača, no Čačić nije previše nemiran. Dinamo je na stoperskim pozicijama odlično pokriven, a u vezi je takva gužva da će se morati nekolicine i riješiti. Tu su Ademi, Mišić, Ljubičić, Ivanušec, Baturina... Zapravo, bit će ovo dobra stvar jer bi prostor mogao dobiti veliki talent Martin Baturina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju