Obavijesti

Sport

Komentari 165

Kovač: Sammir me iznenadio najviše, mogao bi ići u Brazil

Kovač: Sammir me iznenadio najviše, mogao bi ići u Brazil
6

Na ovim pipremama on je najpozitivnije iznenađenje. Mogao bi s nama u Brazil ako bude sve po planu. Skroz se promijenio, šuti i radi, rekao je hrvatski izbornik Kovač

VIDEO

Nakon prijepodnevnog treninga izbornik Niko Kovač u dobrom raspoloženju se pojavio pred novinarima. Jedan od razloga je sigurno što nema novih ozljeda te povratak Danijela Pranjića lakšem treniranju.

- Pranjić radi po individualnom programu i puno mu je bolje, ali nisam siguran da će nastupiti protiv Malija. To ćemo odlučiti nakon konzultacija s liječnicima. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Malo smo smanjili planirano, vidjeli smo da su igrači prilično iscrpljeni. Nema smisla da forsiramo ako se fizički i psihički ne može izdržati.

Kovač je do sada iskristalizirao većinu putnika za Svjetsko prvenstvo, no postojale su još dvije nepoznanice za Brazil. No ako je suditi po izbornikovim riječima, Sammir je gotovo siguran putnik.

- Sammir me najviše iznenadio. Na ovim pipremama on je najpozitivnije iznenađenje. Mogao bi s nama u Brazil ako bude sve po planu. Skroz se promijenio, šuti i radi. Kranjčarova mu je ozljeda otvorila priliku, a on ju je prihvatio - rekao je kratko Kovač.

Milan Badelj danas je otišao na magnetsku rezonanciju koja je pokazala manju rupturu mišića zbog koje mora pauzirati dva do tri tjedna i vrlo vjerojatno će propustiti Svjetsko prvenstvo. Marcelo Brozović nije trenirao zbog lakšeg udarca u nogu na utakmici U-21 reprezentacije protiv Ukrajine.

Osvrnuo se Kovač na rad ostalih reprezentativaca, a očekuje i angažman Luke Modrića.

- Rebić je odradio dobre pripreme i dobru utakmicu protiv Ukrajine. Vrsaljko je bio odličan, možda je i on jedno od rješenja za lijevu stranu. Modrić će nam se priključiti u petak u Osijeku, najvjerojatnije će i trenirati, ali bit ćemo oprezni s njime. Možda dobije koju minutu protiv Malija, no sigurno neće igrati od početka.

Izbornik je pratio utakmicu U-21 reprezentacije protiv Ukrajine u Zagrebu.

- Čestitam izborniku Gračanu na osvojenom bodu koji nam otvara šansu za nastavak kvalifikacija. S nekim sam svojim igračima bio zadovoljan, a neki mogu i bolje

Kovačić: Najviše mi odgovara pozicija 'desetke'

Na konferenciji za mediji nazočio je Mateo Kovačić, koji je sinoć nastupio za U-21 reprezentaciju protiv Ukrajine.

- Pozicija 'desetke' mi najviše odgovara, tu se najbolje osjećam i mislim da mogu najviše dati. To sam igrao i u juniorima, a promijenilo se u Dinamu. No, izbornik će odlučiti prema svojim zamislima, a na nama je da radimo i treniramo - rekao je Kovačić i dodao:

- Hrvatska, poput primjerice Kolumbije i Belgije, može iznenaditi. Imamo dobru kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno, bez opterećenja te izaći nasmijanih lica s terena. Važno je da je cijela Hrvatska uz nas, da su mediji uz nas, pogotovo s obzirom na događanja u Slavoniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao