Sport

Komentari 2

Kovačevi igrači potukli se s huliganima koji su ih napali

Kovačevi igrači potukli se s huliganima koji su ih napali

Trener Wolfsburga Niko Kovač rekao je: 'Nisam vidio incident. Naravno da ne želimo takve scene i vjerujem da će odgovorni biti itekako kažnjeni'

Trebala je to biti nogometna fešta za njemačkog četvrtoligaša Carl Zeiss Jenu, ali nekoliko je divljaka utakmicu Kupa protiv Wolfsburga (0-1) pretvorilo u skandal, piše Bild.

Pirotehnika uoči utakmice pa tučnjava huligana pa napad na igrače i Jena, koja se ispričala i javnosti i gostima, bit će oštro kažnjena. Naime, nakon susreta, dok su išli prema autobusu, trojicu Brekalovih i Franjićevih suigrača napali su domaći huligani. Jakub Kaminski (20), Kevin Paredes (19) i Pavao Pervan (34) bili su žrtve huligana koji su ih gurali i pokušali udariti.

Umiješali su se Carl Zeissovi djelatnici kluba i ostali navijači te zaštitili goste i dopratili ih do VIP zone. Slično se dogodilo i u samoj završnici utakmice, kada su također djelatnici kluba štitili goste od divljaka s tribina. Naime, zbog rekonstrukcije stadiona samo su dvije tribine bile u upotrebi pa domaći i gostujući navijači nisu bili odvojeni i u nekoliko su se navrata potukli.

FC CZ Jena - VfL Wolfsburg

- Razgovarat ćemo s igračima da vidimo kako se osjećaju, kako su oni doživjeli tu situaciju - rekao je Wolfsburgov direktor Jörg Schmadtke, dok svi kritiziraju organizaciju utakmice. Prema informacijama kojima raspolaže Bild, a policija, iako je bila ondje, nije se smjela miješati!?

- Snimili smo incident, identificirat ćemo počinitelje i podnijeti kaznene prijave, da im se zabrani dolazak na stadion - rekao je upravitelj stadiona Andreas Kuhn.

A trener Wolfsburga Niko Kovač, nakon tijesne pobjede za koju je asistirao Brekalo, rekao je:

- Nisam vidio incident. Naravno da ne želimo takve scene i vjerujem da će odgovorni biti itekako kažnjeni.

POGLEDAJTE VIDEO: LIVE EVENT POLUFINALA ARMAGEDONA