Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kovačić i Lovren protiv korone: Kritično je i moramo pomoći...

Kovačić i Lovren protiv korone: Kritično je i moramo pomoći...
1

Nogometaši Premiershipa osnovali su fond "Igrači zajedno" u koji će, odvojeno od klubova i lige, uplaćivati novac za borbu protiv korona virusa. Stanje u Velikoj Britaniji je zabrinjavajuće

VIDEO

Više od 7000 ljudi umrlo je u Ujedinjenom Kraljevstvu od korona virusa, a zaraženo je više od 60.000 ljudi, među kojima je i premijer Boris Johnson. Samo u srijedu umrlo je 938 ljudi.

Pokretanje videa...

01:10

Pomažu svi koji mogu, a u velikoj inicijativi pridružili su se i igrači Premiershipa. Među njima i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Mateo Kovačić (25) iz Chelseaja i Dejan Lovren (30) iz Liverpoola.

Na poticaj kapetana Liverpoola Jordana Hendersona (29), kapetani na Otoku osnovali su fond "Igrači zajedno" u koji će igrači iz njihovih klubova uplaćivati novac zdravstvenom sustavu za borbu protiv ove pošasti.

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

"U posljednjih nekoliko tjedana smo, kao skupina premijerligaških igrača, održali brojne razgovore s namjerom stvaranja fonda iz kojeg bi se novac raspoređivao tamo gdje je najpotrebniji u krizi s COVID-om 19, pomogao onima koji se bore za nas na prvoj crti u Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), kao i u drugim ključnim područjima u potrebi. Ovo je kritično vrijeme za državu i za zdravstveni sustav, svi smo odlučni da pomognemo na koji god način možemo.

Možemo potvrditi da smo, nakon dugih razgovora s velikim brojem igrača iz svih klubova Premiershipa stvorili inicijativu #PlayersTogether (Igrači zajedno) u suradnji s NHS Charities Together kako bismo pomogli u priljevu i distribuciji novca brzo i efikasno tamo gdje je najpotrebniji.

NHSCT je nacionalna krovna organizacija za više od 150 registriranih humanitarnih organizacija za zdravstveni sustav koja usko surađuje s Odborom za humanitarne akcije, Odjelom za zdravlje i socijalnu skrb i NHS-om Engleska kako bi predstavljala, predvodila i podržavala službene humanitarne akcije NHS-a. NHSCT je službeni humanitarni partner NHS-a na nacionalnoj razini.

Doprinos koji će ova inicijativa stvoriti pomoći će NHSCT-u brzo dobiti sredstva za pomoć prvoj liniji na brojne načine uključujući dobrobit zaposlenika, volontera i pacijenata pogođenih COVID-om 19, kao i pomoć u njihovu radu na drugim kritičnim razinama, sad i dugoročno.

Inicijativu #PlayersTogether stvorili smo kako bismo mi igrači zajedno surađivali u stvaranju volonterske inicijative, odvojene od bilo kojeg kluba ili lige, koja može pomoći u dobivanju potrebnih sredstava onima koji ih sad trebaju. Kako bismo pokušali pomoći, uz mnoge druge u državi, napraviti pravu razliku.

Naše molitve i misli idu svima pogođenima ovom krizom. Držeći se zajedno prebrodit ćemo ovo.

Ostanite doma. Zaštitite zdravstveni sustav. Spasite živote.

#PlayersTogether"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#playerstogether

Objavu dijeli @ mateokovacic8

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#PlayersTogether

Objavu dijeli Dejan Lovren (@dejanlovren06)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...