Obavijesti

Sport

Komentari 99

Luka i Kova osvojili Superkup: Real preokretom dobio Sevillu!

Luka i Kova osvojili Superkup: Real preokretom dobio Sevillu!
8

Prvak Europe je u dramatičnoj utakmici u Trondheimu osvojio europski Superkup golom Danija Carvajala u 119. minuti. Međutim, gubili su sve do 93. minute, ali spasio ih je njihov junak Sergio Ramos

VIDEO

Nogometaši madridskog Reala pobjednici su europskog Superkupa nakon što su u norveškom Trondheimu pobijedili Sevillu sa 3-2 (1-1, 2-2) nakon produžetka.

Za oba kluba je to bilo peti finale europskog Superkupa, a Sevilli i treće uzastopno. Realu je ovo treći naslov u Superkupu, nakon 2002. i 2014. Andalužani su tako postali prvi klub koji je igrao tri finala uzastopce, ali je sva tri i izgubio, a jedini naslov imaju iz 2006.

Španjolskim klubovima je to bio sedmi naslov u posljednjih osam godina, te ukupno 14 put. Rekorderi su Barcelona i Milan sa po pet naslova.

Europski prvak je poveo u 21. minuti sjajnim pogotkom Marca Asensija koji je sa 25 metara pogodio rašlje Sevillina gola. Pobjednik Europske lige je izjednačio u 40. minuti golom Franca Vazqueza, a potpuni preokret se dogodio u 73. minuti kada je Jevhen Konopljanka realizirao jedanaesterac za vodstvo andaluzijskog sastava.

Kazneni udarac je skrivio Sergio Ramos srušivši Vitola. Ipak, Reak je u sudačkoj nadoknadi golom Sergija Ramosa izborio produžetak.

U 93. minuti Kolodziejczak je isključen zbog dva žuta kartona, a brojčanu nadmoć Real je uspio iskoristiti na samom kraju kada je Dani Carvajal nakon sjajnog solo-prodora u 119. minuti pogodio za konačnih 3-2.

Real je nastupio bez ozlijeđenog Cristiana Ronalda, a produženi odmor su dobili Gareth Bale, Toni Kroos i Pepe. 

Napad 'Kraljevskog kluba' su predvodili Lucas Vazquez, Alvaro Morata, te mladi Marco Asensio koji je zadnje dvije sezone proveo na posudbi u Mallorci i Espanyolu. Mateo Kovačić je započeo od prve minute i igrao je do 74. minute kada ga je zamijenio James Rodriguez, dok je Luka Modrić ušao u i gru u 66. minuti.

Velikih promjerna u sastavu u odnosu na prošlu sezonu doživjela je i Sevilla. Dosadašnji trener Unai Emery je preselio u PSG, a s njim je otišao i ponajbolji igrač Krychowiak. Kevin Gameiro je novi član Atletico Madrida, a Ever Banega je preselio u milanski Inter. Novi trener je bivši čileanski izbornik Jorge Sampaoli, a kao pojačanja su stigli Kranevitter, Sarabia i Vietto.

REAL MADRID - SEVILLA 3-2 (1-1, 2-2)

TRONDHEIM, Lerkendal stadion - 20,000 gledatelja

Sudac: Milorad Mažić (Srbija)

STRIJELCI: 1-0 Asensio (21), 1-1 Vazquez (40), 1-2 Konopljanka (73-11m), 2-2 Sergio Ramos (90+3), 3-2 Carvajal (119)

REAL MADRID: Casilla - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovačić (od 74. James), Casemiro, Isco (od 66. Modrić) - Vazquez, Morata (od 62. Benzema), Asensio

SEVILLA: Rico - Pareja, Carrico (od 51. Rami), Kolodziejczak - Iborra (od 75. Kranevitter), Kiyotake, Vazquez, Vitolo, N'Zonzi - Ferreira, Vietto (od 67. Konopljanka)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti