Obavijesti

Sport

Komentari 23

Kovačić vukao do pobjede na Emiratesu, Man. United kiksao

Kovačić vukao do pobjede na Emiratesu, Man. United kiksao

Hrvatski reprezentativac igrao je do 72. minute u londonskom okršaju Arsenala i Chelseaja koji je pripao plavcima 2-0. Tottenham je svladao Wolvese, Southampton remizirao s Unitedom

VIDEO

U derbiju 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je kao gost svladao Arsenal sa 2-0 (2-0), a hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić sudjelovao je u akciji kod prvog gola.

Kovačić je u 15. minuti odlično proigrao Jamesa na desnom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj na peterac gdje se našao povratnik u redove "plavih" Lukaku te bez problema poslao loptu u nebranjenu mrežu. Konačnih 2-0 postavio je James u 35. minuti snažnim udarcem nakon dodavanja Mounta.

POGLEDAJTE VIDEO: Kovačićeve majstorije

Pokretanje videa...

01:04

Kovačić je igrao do 72. minute za Chelsea koji se ovom pobjedom priključio Liverpoolu, Brightonu i Tottenhamu na čelu ljestvice s maksimalnih šest bodova, dok je Arsenal bez boda i bez postignutog gola nakon prva dva nastupa.

Golove Chelseaja pogledajte OVDJE.

Ranije u nedjelju Tottenham Hotspur je ostvario drugu uzastopnu minimalnu 1-0 pobjedu na početku nove sezone engleskog prvenstva, ovoga puta na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa, dok je Manchester United produžio svoj niz neporaženosti na gostovanjima, no osvojio je samo bod kod Southamptona odigravši 1-1. 

Tottenham je do pobjede protiv bivše momčadi svog novog menadžera Nuna Espirita Santa stigao ranim pogotkom Delea Allija (9-11m) iz kaznenog udarca kojega je sam izborio.

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Tottenham Hotspur

United je izjednačio rekord Premier lige od 27 uzastopnih gostovanja bez poraza kojega od 2004. godine drži Arsenal, ali usprkos velikom pritisku nije uspio osvojiti sva tri boda u Southamptonu.

Domaći su poveli uz veliku dozu sreće u 30. minuti, prvo sudac nije vidio guranje Stephensa koji je oteo loptu Brunu Fernandesu, uslijedilo je proigravanje prema Armstrongu koji je dodao Adamsu, a njegov udarac se od Fredova bloka odbio u sam kut, neuhvatljivo za De Geu.

Premier League - Southampton v Manchester United

U nastavku je United uspio samo izjednačiti, Pogba i Fernandes su odlično kombinirali, lopta je došla do Greenwooda (55) koji je uspio kroz blok i domaćeg vratara pogoditi mrežu. United sada imačetiri boda, dok je Southampton osvojio prvi bod u novoj sezoni.

Kolo će u ponedjeljak zaključiti West Ham United i Leicester City.

Premiership, 2. kolo

  • Southampton - Manchester United 1-1
  • Wolverhampton - Tottenham 0-1
  • Arsenal - Chelsea 0-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti