Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kraj muške skijaške sezone: Odermattu i spustaški globus, evo gdje su završili Hrvati...

Kraj muške skijaške sezone: Odermattu i spustaški globus,  evo gdje su završili  Hrvati...
4

Iza nas je jedinstvena skijaška sezona u kojoj otkazano čak 13 utrka Svjetskog kupa, a organizatori su samo za njih četiri pronašli zamjene. Tako je umjesto planiranih 45 utrka održano samo 35...

VIDEO

Posljednja utrka sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju, spust u Saalbach-Hinterglemmu, otkazana je zbog loših vremenskih uvjeta. To znači mali kristalni globus u spustu osvojio Marco Odermatt, a Švicarcu je to četvrti globus ove zime nakon onog za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, u superveleslalomu i veleslalomu.

Francuz Cyprien Sarrazin bio je najviše razočaran odgodom jer je zaostajao 42  boda za Odermattom. Nakon velikih snježnih padalina tijekom noći i korištenja teške mehanizacije, satima se intenzivno radilo na pripremi staze, ali su se jaki, olujni vjetrovi pojavili tijekom jutra i spust je morao biti otkazan.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G

Nakon otkazivanja, Odermatt je govorio o "pomiješanim osjećajima" između njega i njegovog posljednjeg preostalog konkurenta Sarrazina.

- Mislim da obojica više volimo to od nepoštene utrke. Mislim da on može živjeti s tim i da će me sljedeće godine sigurno još više napadati. Ja sam prvi puta pobjednik spusta, vozio sam jako dobro tijekom cijele sezone - rekao je Švicarac.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Downhill

Pobjedom na kraju Odermatt je mogao poboljšati prošlogodišnji bodovni rekord Svjetskog kupa od 2042 boda i to za samo pet bodova. No, 26-godišnjak je ipak postigao poseban pečat, postao je tek treći skijaš u 57-godišnjoj povijesti Svjetskog kupa koji je osvojio četiri kristalna globusa (sveukupno, veleslalom, super-G, spust). To su do danas uspjeli samo Pirmin Zurbriggen, koji je osvojio pet 1986./87. i Hermann Maier s po četiri 1999./2000. i 2000./01. 

Austrijanac Manuel Feller osvojio mali kristalni globus u slalomu.

Kako su sezonu završili Hrvati?

Iza hrvatske skijaške reprezentacije, koju su ove godine u muškoj konkurenciji predstavljali Filip Zubčić, Samuel Kolega i Istok Rodeš, je vrlo uspješna sezona. Svaki od njih trojice ostvario je barem jedan top 10 rezultat, dok su Zubčić (veleslalom) i Kolega izborili finale skijaške sezone u Saalbachu.

Zubo je u ukupnom poretku završio na desetom mjestu s 466 bodova i time ostvario najbolji rezultat od 2021. godine kada je bio peti, a može se ponositi i osvojenom medaljom Svjetskog kupa zahvaljujući trećem mjestu u poretku veleslalomaša, u kojem je osvojio 402 boda.

Kolega je sezonu završio na 55. mjestu u ukupnom poretku, dok je Rodeš završio na 75. mjestu. Obojica su sve bodove osvojili u slalomu. 

Jedinstvena skijaška sezona

Iza nas je jedinstvena skijaška sezona u kojoj otkazano čak 13 utrka Svjetskog kupa, a organizatori su samo za njih četiri pronašli zamjene. Tako je umjesto planiranih 45 utrka u prvenstvu muškaraca održano samo 35!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika