Sport

Komentari 12

Kraj sage? Đoković se prijavio za nastup na Australian Openu

Kraj sage? Đoković se prijavio za nastup na Australian Openu

Đoković, koji će pokušati osvojiti svoj 21. Grand Slam naslov ukoliko nastupi u Melbourneu, prošli je tjedan izjavio da će donijeti odluku u putovanju u Australiju "vrlo brzo"

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković nalazi se na službenom popisu igrača koji će sudjelovati na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu, ali ne i osvajačica 23 Grand Slam naslova Serena Williams.

Đoković je odbijao otkriti je li se cijepio protiv Covida-19  iako svi tenisači, dužnosnici osoblje i navijači koji žele prisustvovati Australian Openu od 17. do 30. siječnja moraju biti cijepljeni.

Lokalni mediji pišu da svi koji se nalaze na službenom popisu sudionika moraju biti cijepljeni ili moraju imati nekakvu medicinsku potvrdu o izuzeću. Australski teniski savez nije odgovorio na zahtjev o potvrdi tog pravila.

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

Đoković, koji će pokušati osvojiti svoj 21. Grand Slam naslov ukoliko nastupi u Melbourneu, prošli je tjedan izjavio da će donijeti odluku u putovanju u Australiju "vrlo brzo".

On se također nalazi i na popisu igrača srpske reprezentacije koja sudjeluje na ATP kupu u Sydneyu početkom siječnja.

Ukoliko Đoković odluči putovati u Sydney bez da se cijepi, država mora tražiti izuzeće za njega i onda bi morao provesti 14 dana u karanteni po dolasku u Australiju.

Williams, koja je osvojila svoj zadnji od ukupno sedam naslova na Australian Openu 2017., iza sebe ima sezonu obilježenu ozljedama i nije igrala od prvog kola Wimbledona kada je teren napustila šepajući zbog ozljede noge.

Organizator Australian Opena Craig Tiley je prošli mjesec kazao da će 40-godišnja Williams, kojoj nedostaje još jedan veliki naslov da se izjednači s rekordom Margaret Court, nastupiti na Australian Openu u Melbourne Parku.

Najčitaniji članci