Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kraj skijaške sezone: Evo koji su Hrvati izborili veliku završnicu, gdje gledati i kada su sve utrke

Kraj skijaške sezone: Evo koji su Hrvati izborili veliku završnicu, gdje gledati i kada su sve utrke
8

Po prvi put od 2006. Hrvatske će završiti u top 10 reprezentacija, Zrinka Ljutić najbolja je mlada skijašica na svijetu, a Zubčić se bori za drugo mjesto u poretku veleslalomaša

VIDEO

Sezona Svjetskog skijaškog kupa na samom je kraju. Austrijsko zimovalište Saalbach, koje je smješteno u blizini Salzburga, bit će domaćin završnice natjecanja. Hrvatska reprezentacija u završnici će natjecanja imati četiri predstavnika, Filipa Zubčića, Samuela Kolegu, Zrinku Ljutić i Leonu Popović.

Hrvatska dugo ne pamti ovako uspješnu skijašku sezonu. Ljutić, Zubčić i Popović zajedno su osvojili šest postolja, tri od tih šest pripadaju Zrinki, koja je svaki put završila na drugom mjestu, kao i Zubo koji je dva puta bio na postolju. 

Nevjerojatna sezona za Hrvatsko skijanje

Osim što je Hrvatska imala tri predstavnika na pobjedničkom postolju, sjajan je podatak i što su svi reprezentativci ostvarili barem jedan top 10 rezultat u sezoni.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Samuel Kolega ostvario je novi najbolji rezultat karijere sa šestim mjestom u slalomskoj utrci u Adelbodenu, a bio je i sedmi u Chamonixu u deseti u Palisadesu. Istok Rodeš bio je deseti u slalomu u Wengenu.

Po prvi put od 2012. reprezentacija Hrvatske osvojila je više od 1000 bodova (trenutačno ima 1396 bodova), a nakon 18 godina završit će među deset najboljih država u Kupu reprezentacija. Istaknimo kako je Hrvatska jedina država u top 10 koja nema ni jednog predstavnika u brzim disciplinama, što ovaj uspjeh čini još većim.

Na završnicu Svjetskog kupa putuje najboljih 25 skijaša u svakoj disciplini. Nažalost, Rodeš je bio 26. slalomaš svijeta s bodom zaostatka za AJ Ginnisom i Sebastianom Holzmannom. Prošlog je vikenda ostao bez prilike da izbori završnicu, s obzirom na to kako je otkazan predzadnji slalom sezone u Kranjskoj Gori zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Zubo u velikoj borbi za drugo mjesto u veleslalomu

Istaknimo kako je Zubčić u velikoj borbi za drugo mjesto u poretku veleslalomaša. Marco Odermatt već je osigurao mali kristalni globus s devet pobjeda u isto toliko utrka i 900 bodova. Zubčić je većinu sezone njegov najbliži pratitelj s 370 bodova, dok Loic Meillard ima samo dva boda manje od Hrvata.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Henrik Kristoffersen je četvrti u poretku veleslalomaša s 350 bodova, a Slovenac Žan Kranjec je peti s 347 bodova, a u utrci je završio iza Zubčića. Svi su oni prijetnja Zubčiću u borbi za drugo mjesto.

Zrinka je najbolja mlada skijašica na svijetu

Ljutić će završiti sezonu kao najbolja skijašica na svijetu s 21 ili manje godina. Uoči finala, senzacionalna Hrvatica nalazi se na 12. mjestu u ukupnom poretku s 560 bodova, dok je među slalomašicama šesta (321 bodova), a u veleslalomu deseta (239 bodova). 

FIS Alpine ski World Cup - Women's Slalom

Zrinka može završiti top 5 u poretku slalomašica ako u Saalbachu osvoji 15 bodova više od Anne Swenn Larsson (335 bodova), ali prijeti joj još jedna Šveđanka, Sara Hector, s 317 bodova. Leona Popović 14. je u poretku slalomašica sa 183 bodova.

Saalbach, završnica Svjetskog kupa

Subota, 16. ožujka

  • Veleslalom (M), prva vožnja u 9.30 sati, druga u 12.30h (Filip Zubčić) - HRT 2
  • Slalom (Ž), prva vožnja u 10.30 sati, druga u 13.30h (Zrinka Ljutić, Leona Popović) - HRT 2

Nedjelja, 17. ožujka

  • Veleslalom (Ž), prva vožnja u 9.30 sati, druga u 12.30h. (Zrinka Ljutić) - HRT 2
  • Slalom (M), prva vožnja u 10.30 sati, druga u 13.30 sati (Samuel Kolega) - HRT 2

Petak, 22. ožujka

  • Superveleslalom (Ž), 10 sati
  • Superveleslalom (M), 11.30 sati

Subota, 23. ožujka

  • Spust (Ž), 11.15 sati

Nedjelja, 24. ožujka

  • Spust (M), 11.15 sati
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara