Obavijesti

Sport

Komentari 38

Kraj tradicije! Nakon 20 godina gasi se kultni turnir Četiri kafića

Kraj tradicije! Nakon 20 godina gasi se kultni turnir Četiri kafića

Jubilarno 20. izdanje turnira ove će se godine održati 26. prosinca, kao i svih ovih godina, i to će biti zadnje izdanje turnira, objavio je drhtavim glasom na rubu suza organizator Damir Karaman.

VIDEO

Došao je kraj jednoj lijepoj tradiciji, nakon 20 godina gasi se Humanitarni malonogometni turnir "Četiri kafića – memorijal Dino Petrinović". Objavili su to danas na press konferenciji pokretači i organizatori.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gasi se turnir "Četiri kafića" 00:37

- Jubilarno 20. izdanje turnira ove će se godine održati 26. prosinca, kao i svih ovih godina, i to će biti zadnje izdanje turnira. Moralo je jednoga dana i do toga doći – kazao je drhtavim glasom i na rubu suza jedan od organizatora Damir Karaman

- Počeli smo kao mladići, a sada smo već svi u lijepim godinama. Pred nama je 20. izdanje turnira u koji smo se dali svojim znanjem i iskustvom, voljom i energijom, ali, osjetili smo da je trenutak da se ova lijepa priča priča završi. Do sada je na turniru nastupilo 409 igrača, odigrano je 57 utakmica, pred stotinjak tisuća gledatelja... a sve je počelo slučajno, spontano, iz zafrkancije. Iz naše ljubavi i privrženosti Hajduku i sportu krenuli smo u priču, a iz naše interne zafrkancije je izašlo nešto lijepo i veliko, ostao je neizbrisivi trag za cijeli život, i uspomena na našeg prijatelja, pokojnog Dina Petrinovića – kazao je Ivica Mornar, alfa i omega projekta, čovjek koji je uz Marka Bralića Keta najzaslužniji za dovođenje brojnih velikih imena na turnir. 

- Hvala svima na podršci, od sponzora do novinara, a posebno igrača. Svemu dođe kraj, a mi smo odlučili da kraj bude dok smo još na vrhuncu. Pričali smo o nekom drugom obliku i konceptu turnira u ovo doba godine, ali o tom potom... Dvadeset i jednu godinu ovo traje, jedna je godina zbog korone preskočena i sada je idealna prilika da jubilarnim izdanjem turnira zaokružimo priču. Znate svi da nas uvijek prate veliki problemi oko organizacije, da su blagdani, da igrači imaju obaveze u klubovima i sa svojim obiteljima, sve je teže i teže organizirati turnir i zato smo donijeli odluku da objavimo kraju turnira. Imali smo želju završno izdanje organizirati u Spaladium areni, ali nismo mogli zbog njihovih internih problema, pa će se i ove godine igrati na Gripama. I svjesni smo da će nam to stvoriti probleme, jer će interes gledatelja premašiti kapacitet – kazao je jedan od osnivača i organizatora turnira Denis Vrvilo. 

Nakon završnog turnira izdat će se i prigodna monografija posvećena turniru, u kojoj će biti pobrojani svi igrači, strijelci te slikovni i tekstualni podsjetnik na sve ono što se od 2002. godine događalo na ovom jedinstvenom turniru. 

- Monografija će ostati kao trajan podsjetnik, da buduće generacije vide da se nešto dobro napravilo za grad i za djecu, da je ovo prije svega bio humanitarni projekt. na zadnjem izdanju turnira nastupit će Kauri, Camel i Vivas, dok će četvrti sudionik biti Antique, koji će za ovu prigodu zaigrati kao Antique - restoran Duje. Pojačavamo se da baš mi osvojimo zadnji turnir – kazao je Marko Bralić Keto, jedan od pokretača turnira koji je u svojim momčadima redovito okupljao najpoznatija nogometna imena, i dodao: 

 - Do sada je bila praksa da se fešta organizira u pobjedničkom kafiću, ove godine neće biti slavlja u objektu pobjednika, nego ćemo svi zajedno slaviti na posebno organiziranoj fešti na kojoj će se skupljati humanitarni prilozi. 

Nakon dvadesetog izdanja turnira procjenjuje se da će ukupna donacija Centru Mir u Rudinama, koji brine o djeci s problemima u razvoju, prijeći 4 milijuna kuna. 

U ovo će se izdanje uključiti i PSK kladionica s humanitarnim projektom "Pokaži srce", oni će dovesti terensku akciju u Split gdje će poznati sportaši Splita i Dalmacije doći na preglede s ciljem da pomognu. Zaštitna lica akcije su su Zlatko Dalić, Mario Mandžukić, Ivica Olić i Vedran Ćorluka... - zaključio je Karaman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...
PROTESTIRA?

Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...

Da se nešto čudno događa u Hajduku, potvrdila je poruka Torcide na utakmici s Istrom, a nakon utakmice je Leon Dajaku s društvenih mreža obrisao sve fotografije u dresu splitskog kluba