Obavijesti

Sport

Komentari 70

Kraj usiljenih sablasnih slavlja! Konačno, titulu slave - navijači

Kraj usiljenih sablasnih slavlja! Konačno, titulu slave - navijači
1

TITULA NAVIJAČIMA Rijeka drži svoj povijesni naslov prvaka Hrvatske u rukama i samo čudom mogu ostati bez njega. Dinamo ne zaslužuje niti misliti o njemu, a titula prvaka konačno će se adekvatno slaviti - u Rijeci

VIDEO

Rijeka je jučer stvorila prednost od osam bodova nad Dinamom i šest kola prije kraja prvenstva, stigla nadomak svoje prve, povijesne titule.

RUJEVICA NA NOGAMA

Volimo Rijeku jer Riječani smo mi... Samo Rijeka! #ZajednosmoRijeka

Posted by NK Rijeka on Tuesday, April 25, 2017

Neporažena momčad koja službenu utakmicu nije izgubila sad već više od godinu dana (!), naslov prvaka je apsolutno zaslužila. Svakim sportskim aspektom.

Rujevica će Hrvatskoj priuštiti pravu nogometnu feštu kakva godinama nije viđena na Maksimiru koji je nasjajnija odličja slavio u doista otužnoj, sablasnoj atmosferi. Sve je spremno za potvrdu senzacije.

Rijeka radi sve ono što šampion treba raditi

Zahvaljujući dokazanom i iskusnom strategu Matjažu Keku djeluju šampionski, samopouzdano. Ta se moć najviše očitovala u tzv. 50-50 utakmicama ove sezone gdje su u nekim svojim pobjedama mogli ostati i poraženi.

Imali su Riječani problema protiv Lokomotive i Slavena ovoga proljeća, no za razliku od prethodne sezone, nisu poklekli u prijelomnim trenucima.

Preokreti, pa i ako hoćete - pobjede na silu, sastavni su dio puta jednog prvaka, puta kojim je išao zagrebački Dinamo do ove sezone.

Na toj ih je stazi obišla ekspedicija s Kvarnera, neosporno kvalitetnija i organiziranija momčad od one iz metropole.

Petev snosi krivicu, ali on nije glavni problem Dinama

Dinamo je u kaosu od odlaska s klupe Zorana Mamića, no sve i da je ostao u klubu, lišen usluga stožernih igrača poput Marka Roga i Marka Pjace, imao bi grdnih problema s čvrstom Rijekom koja je samo nastavila tamo gdje je prethodne sezone stala.

Dinamov put je zapravo put u nepoznato. Bez jasne strategije - otišao Mamić, došao Cico Kranjčar, otišao Cico, eto Peteva. Nekoliko mjeseci poslije, Petev blizu odlaska!

Istina, Petev djeluje izgubljeno i napravio je nekoliko pogrešnih koraka, no dobro se zna da je problem modrih puno dublji od samog bugarskog trenera.

Kreativnosti i štiha nema, čeka se eksplozija Sammira koji trenutno ne može izdržati niti niželigaški tempo igre.

Ako su u Maksimirskoj 128 doista mislili da će Brazilac izvući čarobni štapić te apsolutno nepripremljen povesti modre u rušenje moćne Rijeke, onda glavni i isključivi krivac nikako ne može biti Ivajlo Petev. Nije niti slavni motociklist Valentino Rossi osvajao naslove prvaka vozeći 'apenca'...

Nadalje, Rijeka je usred zime ostala bez najboljeg stopera Mateja Mitrovića i već je u prvim proljetnim utakmicama bilo vidljivo kako se to osjeti, no kako vrijeme odmiče, obrana djeluje sve bolje jer klub je reagirao dovođenjem igrača koji je prošao dril Serie B i Serie A, Darija Župarića.

Dakle, na Rujevici se mislilo na sve pravovremeno

Osam bodova fore? Premalo, Riječani zaslužuju i više

Smislene igre modrih nema niti u tragovima. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati kvalitetna izdanja loše ukomponiranog rostera ove HNL sezone. 

Uglavnom su to bili bljeskovi sjajnog Hilala Soudanija. Da budemo pomalo 'plastični', oduzmimo Dinamu njegov doprinos na Rujevici i Poljudu - u tom slučaju prednost Rijeke danas bi iznosila 12 bodova!

To i je realna bodovna razlika ove sezone između Rijeke i Dinama i aktualnih osam je premalo. Shodno tome, Dinamo niti u kojem slučaju nije zaslužio naslov prvaka i njihove šanse za nastavak dominacije svedene su na minimum.

Ne zbog osjetnog bodovnog zaostatka jer u nogometu su viđeni i veći preokreti u završnicama prvenstava, nego zbog toga što modri nemaju potrebnu snagu za veće domete, a niti Kekova Rijeka ima 'dovoljan' broj slabosti da padne u finišu i prospe prednost.

Vrijeme je da netko proslavi taj naslov kako i dolikuje

Rijeka može ostati bez svog povijesnog naslova tek ukoliko se u svibnju 'preko noći' pretvori u današnji Dinamo.

Kako Dinamo može do titule?

Od ozbiljne, snažne i zrele momčadi Rijeka bi morala izgledati baš kao Dinamo protiv Hajduka ili Slavena - bezidejno, slabašno i loše posloženo.

S druge strane, zagrebačkom klubu potrebno je čudo poput Leicesterovog ili onog na Nou Campu između Barcelone i PSG-a. I po prvi puta nakon više od deset godina - Dinamo se danas više ništa ne pita.

Čudo treba znati isprovocirati, sreću zaslužiti... Ponovno, aktualni prvak to ne može i ne zaslužuje.

I tko uopće želi svjedočiti ovakvim 'feštama'? To je antireklama za sport.

GNK Dinamo - HNK Hajduk

Konačno, vrijeme je da netko proslavi tu titulu kako dolikuje, a ne u sablasnoj usiljenoj atmosferi. S navijačima, uz pjesmu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom