Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kraj za Donnu u Melbourneu: Izbacila ju je poljska senzacija

Kraj za Donnu u Melbourneu: Izbacila ju je poljska senzacija
10

Hrvatski tenis ostao je na samo jednom predstavniku u pojedinačnoj konkurenciji na Australian Openu, Marinu Čiliću, nakon što je Donna Vekić izgubila od pet godina mlađe Ige Świątek

VIDEO

Iga Świątek (18) pobijedila je Donnu Vekić (23) u trećem kolu Australian Opena 7-5, 6-3 i tako zaustavila hrvatsku tenisačicu u pokušaju da se domogne drugog tjedna prvog Grand Slama sezone.

Pokretanje videa...

00:14

Osječanka nije uspjela potvrditi ulogu favoritkinje protiv 56. igračice na WTA ljestvici i dodatno popraviti ionako najbolji rezultat na vrućem australskom betonu. A šansi za drugačiji rasplet definitivno je bilo.

Hrvatica je već u prvom gemu imala break-loptu koju nije iskoristila, a Poljakinja je ogroman pritisak izdržala i u sedmom gemu, kad se u tri poena vadila da ne izgubi servis. Na kraju je presudio gemu kojem je Vekić trebala potvrditi tie-break, Świątek je tu iskoristila drugu priliku.

Tennis - Australian Open - Third Round

Što nije mogla napraviti u prvom, Donna je napravila u drugom setu. Uzela je break u prvom gemu, potom spasila dvije šanse Poljakinje pa sama propustila još tri prilike za odlazak na 3-0 s dvostrukim breakom. To se pokazalo presudnim.

Świątek se kod 3-2 za Vekić vratila u drugi set i napravila potom još jedan break za 5-3. Kod servisa za meč ruka joj nije zadrhtala i nakon sat i 44 minute igre došla je do još jedne osmine finala Grand Slama nakon Roland Garrosa prošle godine u tek drugoj sezoni na WTA touru.

Iduća će joj protivnica biti Estonka Anett Kontaveit, a Vekić će, kako sad stvari stoje, nakon Australian Opena pasti jednu poziciju i biti 21. igračica svijeta, dva mjesta ispod najboljeg plasmana karijere.

No bilo je i dobrih vijesti za hrvatski tenis u Melbourneu. Darija Jurak u paru sa Srpkinjom Ninom Stojanović plasirala se u osminu finala nakon pobjede nad Australkama s pozivnicom Maddison Inglis i Kaylah McPhee 3-6, 6-3, 6-1.

U idućem kolu čekaju ih prve nositeljice, Tajvanka Su-Wei Hsieh i Čehinja Barbora Strýcová.

Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan, s kojom je osvojio Wimbledon i igrao još dva finala Roland Garrosa, ušao je u osminu finala mješovitih parova svladavši Australce Andrewa Harrisa i Arinu Rodionovu 7-6 (7-2), 7-5.

Šeste nositelje u idućoj fazi čeka pobjednik meča Melzer/Flipkens - Roger-Vasselin/Klepac.

Nikola Mektić nije daleko dogurao u muškim parovima. U paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom izgubio je od Australaca s pozivnicom, Jamesa Duckwortha i Marca Polmansa 7-5, 6-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao