Obavijesti

Sport

Komentari 448

Povratak Modrića, rekord CR7, pobjeda gostiju i prolaz Reala

Povratak Modrića, rekord CR7, pobjeda gostiju i prolaz Reala
12

Nevjerojatna utakmica na Santiago Bernabéuu! Schalke je svladao Real Madrid 4-3 u utakmici u kojoj su se "kraljevi" dvaput vraćali iz zaostatka, a vratio se i Modrić...

VIDEO

Dvaput je Schalke vodio u Madridu, dvaput se Real vraćao i preokrenuo na 3-2, no Nijemci se nisu predavali i u završnici uzvrata osmine finala Lige prvaka poveli su 4-3. Imali su Nijemci dvije minute za potpuni nokaut "kraljevskog kluba", ali Real je ipak uspio izboriti četvrtfinale u utakmici u kojoj se nakon duge pauze nogometu vratio hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Hrabri Schalke krenuo silovito

Schalke nije gubio puno vremena u pokušaju da nadokadi zaostatak iz prve utakmice u Gelsenkirchenu. Choupo-Moting je pucao preko gola u desetoj minuti, a Meyer pokraj gola u 18. No dvije minute poslije nije bilo spasa za Ikera Casillasa. Tranquillo Barnetta ubacio je s desne strane, a Fuchs lijepo primirio loptu na drugoj stativi i poslao je u prvi kut.

No nije dugo trajalo slavlje Nijemaca. U 25. minuti Ronaldo je između dvojice gostujućih igrača bio najviši u skoku nakon Kroosova kornera i glavom zabio za 1-1.

Unatoč primljenom golu, gosti nisu prestajali stvarati prilike. U 39. minuti Real se dvaput spašavao; prvo nakon što je Casillas pogodio Meyera nakon što mu je loše vratio loptu Varane, potom i poslije Huntelaarova šuta s 20-ak metara koji je odsjeo na spoju prečke i stative. I onda u sljedećem napadu Nizozemac je ipak pogodio. Meyer je pucao, Casillas odbio, a Huntelaar zabio četvrti gol u ovoj sezoni Lige prvaka.

Ronaldo upisao novi rekord, Benzema donio preokret

Pet minuta do kraja poluvremena? Dovoljno vremena za postizanje gola. Pokazao je to Khedira šutom u 44. minuti kojeg je krajnjim naporom skinuo Wellenreuther te još jednom Cristiano Ronaldo. Fábio Coentrão ubacio je sunarodnjaku s lijeve strane, a Ronaldo je ponovno glavom pogodio svoj 41. gol u sezoni, čime je s ukupnih 78 golova u Uefinim klupskim natjecanjima preuzeo vrh ljestvice strijelaca ispred Raúla (77) i Messija (76).

Carlo Ancelotti zasigurno je imao što reći svojim igračima na predahu u svlačionici, a oni su mu odgovorili golom nakon samo sedam minuta drugog poluvremena. Benzema je uzeo loptu Coentrãu, zaobišao nekoliko gostujućih igrača i zabio u praznu mrežu.

Tinejdžer Sané pokazao ogroman talent

Ali ni to nije obeshrabrilo Schalke. Samo pet minuta poslije Leroy Sané zabio je gol u debiju u Ligi prvaka. Potegao je s ruba šesnaesterca iskosa i ostavio Casillasa ukopanog na mjestu. Postao je najmlađi strijelac protiv Reala u Ligi prvaka s 19 godina, jedan mjesec i tri dana. Na semaforu je već stajalo 3-3.

Odmah nakon primljenog gola Ancelotti je napravio potez koji su s nestrpljenjem očekivali svi navijači Reala, ali i hrvatske reprezentacije. Luka Modrić ušao je umjesto Khedire te uz ovacije Bernabéua završio stanku zbog ozljede koja je trajala predugih 115 dana.

Uzbuna na kraju i Casillasovo spašavanje

Ako je u tim trenucima izgledalo da će Real ipak rutinski privesti utakmicu kraju, šest minuta prije kraja zasigurno nije. Sané je vodio loptu, Modrić mu je izbio i zapravo uposlio Nizozemca koji nije imao milosti i od prečke zabio za vodstvo Nijemaca. Tri minute potom čudesni Sané gađao je iskosa s 25 metara, a golman Reala paradom spasio "kraljeve" katastrofe, baš kao i nakon Höwedesova šuta u 90. minuti.

Real je na kraju kroz iglene uši izborio četvrtfinale i to je vjerojatno jedino pozitivno što će pamtiti iz ove utakmice, uz povratak Luke Modrića. Schalke se, s druge strane, na veličanstven način oprostio od Lige prvaka.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica

  • Real Madrid - Schalke 04 3-4 (ukupno 5-4) (Ronaldo 25', 45', Benzema 52' / Fuchs 20', Huntelaar 40', 84', Sané 57')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 448
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini