Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kraljevska obitelj dolazi gledati Vatrene: Vladar se pijan tukao, a krstare jahtom od 125 metara

Kraljevska obitelj dolazi gledati Vatrene: Vladar se pijan tukao, a krstare jahtom od 125 metara

Bogatstvo ove kraljevske obitelji procijenjeno je na 2,4 milijarde dolara i među 10 su najbogatijih kraljevskih obitelji na svijetu. Nedavno su podigli devet aviona samo jer je Hamad Bin Khalifa Al-Thani slomio nogu

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu u Dohi igra protiv Slovenije, a dolazak na utakmicu najavila je i katarska kraljevska obitelj. Naravno, prije svih, idu gledati Luku Modrića, genijalca kojem se divi svijet. No, tko je bogata obitelj koja će u subotu sjediti u svečanoj loži katarskog stadiona?

Tamim bin Hamad al Thani preuzeo je zemlju sa samo 33 godine i jedan je od najmlađih vladara na svijetu. Na kraljevsko prijestolje je zasjeo 2013. godine nakon što je odstupio njegov otac, Hamad bin Khalif al Thani, koji je zemljom vladao gotovo dva desetljeća. Bogatstvo ove kraljevske obitelji procijenjeno je na 2,4 milijarde dolara i svrstava ih među 10 najbogatijih kraljevskih obitelji na svijetu.

U Dohi otvoren Nacionalni muzej Katara

Naravno, gdje je moć, tu je određena prepotentnost. Aktualni katarski vladar rođen je 1980., školovao se u Veliko Britaniji, vodio je i aplikaciju Katara za Olimpijske igre 2020.. U mladim danima bio je poznat i po razuzdanom ponašanju, tulumarenju i pijančevanju. U 2005. godini punio je naslovnice jer je izbačen iz kluba u Londonu zbog tučnjave u pijanom stanju u kojem se održavao G:A:Y: (Good as You) party. Naravno, otac je sve sredio, pa nije vidio ni da pritvora ili zatvora.

Što se tiče žena, ima ih tri. Prvi put "pred oltar" je stao 2005. godine s rođakinjom u drugom koljenu - Jawaherom Bint Hamad bin Suhaim s kojom ima četvero djece.

Njegova druga žena, s kojom se vjenčao  2009., je Anouda Bint Mana al Hajris. S njim ima petero djece. Treći put ženio se 2014. godine sa Noorom Bint Hathal Aldosari s kojom ima četvero djece.

Inače, jedna od prvih investicija katarske kraljevske obitelji u Hrvatsku bila je kupovina francuskog buldoga, psa iz poznate hrvatske obitelji. Pregovore oko kupnje psa, punim imenom Coco Chanel Totegnac, vrijednog oko 2000 eura, vodila je treća osoba, tako da su uzgajivači francuskog buldoga shvatili da pas putuje upravo u kraljevsku obitelj tek kada je iz Dohe stigla posebna dozvola za uvoz psa u Katar, s imenom prebogatog šeika. 

Francuska Rivijera: David Beckham s obitelji boravit će na jahti katarskog šeika

Francuski buldog iz Hrvatske mogao je biti uvezen u Dohu tek uz posebnu dozvolu katarskog ministarstva okoliša, no ime člana kraljevske obitelji na toj je dozvoli bilo jamstvo da će transport i uvoz proći bez ikakvih drugih administrativnih ograničenja.

Ljubitelj je skupih automobila, jahti i aviona, a nedavno je jedan luksuzni zrakoplov vrijedan 500 milijuna dolara poklonio turskom predsjedniku Erdoganu. Kad smo već kod aviona, kraljevska obitelj  je s čak devet aviona, uključujući i Airbus, hitno sletjela u Švicarsku. 

Razlozi hitnih slijetanja prvo su bili obavijeni velom tajni, a kasnije je objavljeno da je emir Hamad Bin Khalifa Al-Thani slomio nogu te je hitno prevezen u Švicarsku na operaciju.

Njegov otac, također je, kako nalaže tradicija, imao nekoliko žena, a s obitelji je plovio Jadranom sunčajući se na jahti od 125 metara vrijednom 300 milijuna dolara koja je među 15 najvećih jahti na svijetu. Posjetio je Korčulu, a priča se da želi investirati u Hrvatsku. 

Arab Cup - Final - Tunisia v Algeria

U njihovom vlasništvu je i PSG, kao i niz kompanija kao Siemens, Volkswagen, londonski aerodrom Heathrow, Barclays Bank, robna kuća Harrod's, naftna kompanija Shell. Jedna od najvećih želja mu je dovesti Luku Modrića u PSG, no vrlo su male šanse da se to i ostvari. Unatoč silnom novcu, Luka će vrlo vjerojatno karijeru završiti u Real Madridu.

A prije no završi, u subotu će opet, 147. put na teren izvesti hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Priča koja je počela još 2006. u Švicarskoj, danas ima 147. nastavak pred očima katarske kraljevske obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom