Sport

Komentari 76

Kraljice šoka: Nismo još dobile nikakav novac od našeg saveza

Kraljice šoka: Nismo još dobile nikakav novac od našeg saveza

Prvo se treba sastati upravni odbor te odlučiti kolike će biti premije i kad će biti isplaćene. Tek kad odlučimo, onda se ide u isplatu. Curama će biti plaćeno, nema brige, u to mogu svi biti sigurni, kaže predsjednik HRS-a

Poznat vam je taj scenarij, sto puta ste ga pročitali, vidjeli, doživjeli, pogotovo u Hrvatskoj. Dok ste na vrhu, tapšu vas, no čim napustite pozornicu, jao vama...

Hrvatske rukometašice i službeno su najbolja ekipa godine, a bronca iz Danske sad je i službeno najveća senzacija u povijesti europskih prvenstava. Primili su ih predsjednik RH, premijer, ministri, obećali su im premije, novac, brda i doline, rekao bi narod. Mjesec dana nakon završetka Eura provjerili smo kakvo je bankovno stanje, je li sjela kakva “šuška”. Zaslužena, naravno.

EHF Euro Women

- A što da vam kažemo - počele su djevojke, njih nekoliko, u ime ekipe.

- Niti nam se itko iz saveza javio, niti su nam rekli kolike su premije, niti smo išta dobile. Evo, niti znamo kad ćemo dobiti, ako ćemo dobiti - kažu djevojke, koje, i to je razumljivo, nisu htjele da im objavimo imena. Bez brige, itekako ih dobro znate.

Uostalom, uveseljavale su nas cijeli prosinac, svi smo se kleli u njih, proglašavali ih ogledalom države i častili ostalim epitetima koje lijepimo pobjednicima. No kako svaki novčić ima i drugu stranu, morali smo čuti i zatražiti objašnjenje i kod čelnih ljudi saveza, točnije - prvog čovjeka, Tomislava Grahovca, koji je prošle godine dobio novi mandat i vrlo uspješno izvršavao tu dužnost. Štoviše, nemamo nikakvih zamjerki.

- Je, istina, nisu dobile premije - potvrdio je Grahovac, a razlog je, kako kaže, protokolarne naravi. A on je...

- Prvo se treba sastati upravni odbor te odlučiti kolike će biti premije i kad će biti isplaćene. Tek kad odlučimo, onda se ide u isplatu. Curama će biti plaćeno, nema brige, u to mogu svi biti sigurni, samo da prođemo proceduru, Pa tek je siječanj, prvenstvo je netom završilo - rekao je Grahovac.

E, sad, znate kako je, nekome je “tek”, drugome je “već”. Djevojkama koje igraju za 500 eura na mjesec i uz to studiraju svaka je kuna dobrodošla, pa bismo, ako možemo, u njihovo ime zamolili upravni odbor da ne zaboravi silna obećanja i silnu radost koju su nam te djevojke priuštile.

EHF Euro Women

- Bit će sve plaćeno - još je jednom potvrdio prvi čovjek saveza.

U redu, vjerujemo, no nekako se čini kako bi, da su dečki u pitanju, sve već bilo plaćeno. No, ajde, vjerovat ćemo predsjedniku jer, kao što smo rekli, gospodin Grahovac dužnost obavlja i više nego dobro, svako natjecanje je na vrhunskoj razini organizacije, niti jedna selekcija nema prigovora, savez može biti primjer drugima.

No ipak nas zaboli kad čujemo ili barem osjetimo na trenutak da su iste one djevojke čija smo imena u prosincu svi znali napamet danas zaboravljene. Djevojke, bit će isplaćeno, obećano je. Samo da se sastane odbor... 

POGLEDAJTE SLAVLJE 'KRALJICA ŠOKA':