Obavijesti

Sport

Komentari 23

Kramarić: Čast mi je biti ovdje, stat ću i na gol ako će trebati

Kramarić: Čast mi je biti ovdje, stat ću i na gol ako će trebati
1

Sa Svjetskog prvenstva 1998. najviše se sjećam poraza od Francuske u polufinalu, bilo je slično kao protiv Turske na Europskom prvenstvu 2008. godine

VIDEO

Andrej Kramarić vratio se u reprezentaciju. Tamo gdje, realno, i pripada. Ante Čačić nije koristio usluge raspucanog napadača tijekom prijateljskih dvoboja protiv Izraela i Mađarske, pa su se nad Kramarićem nadvili razni upitnici. I pitanja hoće li uopće vidjeti Francusku.

No, Kramarić je posljednji dio sezone odigrao na visokoj razini, igrama natjerao izbornika da ga odvede na Europsko prvenstvo. Danas više nema upitnika, Kramarić će biti na listi od 23 igrača Ante Čačića za turnir u Francuskoj. A Kramarić veliku popularnost uživa i u raznim anketama, gdje ga brojni navijači također žele gledati na Euru...

- Mogu samo zahvaliti tim navijačima, svim ljudima koji me uvijek podržavaju, koji su uz mene kroz cijelu karijeru. Sada su preda mnom lijepi dani, svi skupa se pripremamo za, barem moj, najveći događaj u karijeri. Prvo ozbiljno Europsko prvenstvo - rekao je Andrej Kramarić, pa nastavio:

- Bio sam sa klincima na europskim prvenstvima do 17 i do 19 godina, ali ovo će za mene biti poseban događaj. Uživam ovdje, lijepo je biti dio ove reprezentacije, pa pripremati glavu za ovako veliko natjecanje. Pripremit ćemo se kvalitetno i sigurno biti spremni za ono što nas čeka.

Konkurencija u napadu je žestoka...

- Ma to se već odavno zna, na meni je da radim i treniram, ali i igram kao što sam to činio u ovom zadnjem dijelu sezone. Stvarno mogu biti zadovoljan svojim predstavama u finišu Bundeslige, ali na kraju uvijek izbornik odlučuje. Svi igrači vrijede, svi su zaslužili biti dio ove reprezentacije."

Možda zaigrate i na krilu...

- Vidjet ćemo, te su stvari u domeni izbornika. Velika mi je čast bio dio hrvatske reprezentacije, spreman sam na svakakve uloge. Pa mi problem neće biti niti ako treba zamijeniti Subašića na golu.

Snalazite li se bolje u formaciji s jednim ili dva napadača?

- Ma ne želim ja biti izbornik, niti pričati nekakave priče. Ipak, svima je poznato da ja kao napadač nisam niti klasična 'devetka', niti klasična 'desetka', već se više vrtim oko sredine i tražim svoj prostor. Meni više odgovara igra s dva napadača, ali nemam ja nikakva prava pričati o tome. Izbornik odlučuje o svemu. To nam je svima sasvim jasno.

Koliko se sjećate nastupa 'Vatrenih' iz Francuske 1998. godine? Imali ste tada 7 godina...

- Puno, jako puno, iako sam tada još bio klinac. Ajmo reći da mi je nekako u najupečatljivijem dojmu ostala ona polufinalna utakmica protiv Francuske, sjećam se kako od slavlja nakon našeg vodstva nisam niti uspio vidjeti izjednačujući gol Thurama. Tu bih utakmicu mogao čak usporediti s porazom od Turske 2008. godine kada vjerujem da također pola Hrvatske nije vidjelo izjednačujući gol. Nadam se da ćemo se uspješno vratiti u Francusku, osjećam neku pozitivnu energiju, pa vjerujem da ćemo biti pravi na tom Euru. I da smo spremni za velike stvari.

Što očekuje od nastupa na Euru, za koga će navijati u finalu Lige prvaka te ostatak razgovora s Kramarićem pročitajte na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna