Sport

Komentari 3

Kramarić: Nagelsmann je jedan od najboljih trenera na svijetu

Kramarić: Nagelsmann je jedan od najboljih trenera na svijetu

Mladi, tek 31-godišnji Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann istekom sezone prelazi u RB Leipzig. Rastanak teško pada njegovom najboljem igraču, našem majstoru Andreju Kramariću

Kad je imao manje od 30 godina kolege u klubu dali su mu nadimak 'Mini Mourinho'. Sada, sa 31 godinom i već 131 bundesligaškom utakmicom u trenerskom portfelju (!) Julian Nagelsmann odlazi iz Hoffenheima, a rastanak jako teško pada njegovom najboljem igraču, hrvatskom majstoru Andreju Kramariću.

- Tužan sam što odlazi. To je profesionalni nogomet. Volio da i dalje mogu učiti od njega i igrati za njega, ali moramo se rastati. Velike smo uspjehe postigli zajedno. U Hoffenheimu, Leipzigu ili bilo gdje drugdje, Nagelsmann će ostati veličanstveni stručnjak. Sa 31 godinom on je već sada jedan od najboljih trenera na svijetu! - rekao je Kramarić.

Kramarić i Nagelsmann gotovo su zajedno 'sletjeli' u prvu momčad Hoffenheima početkom 2016-e. Naš napadač iz Leicestera, a Nagelsmann iz klupskog juniorskog pogona.

Zajedno su ušli u Ligu prvaka i pisali Hoffenheimovu povijest. Kako Kramarić kaže: "Napisali smo predivnu priču u ove tri godine i bit ću mu vječno zahvalan na svemu što me naučio". Samo je četiri godine razlike među njima. A u protekle tri razvilo se i prijateljstvo između učitelja i učenika. Između dva - svjetska majstora svog posla.

Najčitaniji članci