Obavijesti

Sport

Komentari 23

Kramarić: Rijeka će biti prvak! Dinamo će bar jednom kiksati

Kramarić: Rijeka će biti prvak! Dinamo će bar jednom kiksati
1

Gledam HNL redovito, naravno da pratim Rijeku i Dinamo i ovako ću reći: ja ne vidim na koji bi to način Rijeci mogao izmaknuti naslov prvaka, smatra hrvatski napadač

VIDEO

Andrej Kramarić u subotu je ukrao svjetla bundesligaške pozornice. Pogotkom kojega se ne bi postidio ni Alessandro Del Piero iz najboljih dana. Pravo malo remek-djelo. Loptu je primio u protivničkom šesnestercu iskosa s lijeve strane, pod pratnjom izašao metar, dva izvan kaznenog prostora, a onda majstorski naciljao suprotne rašlje. Naj-gol kola i jedan od najljepših u dosadašnjem dijelu njemačkoga prvenstva, piše novilist.hr.

- U svakom slučaju moj najljepši pogodak u Bundesligi - rekao je Kramarić.

Kaže da nije zvijezda u lokalnom gradiću Heidelbergu. Za razliku od onda kada je bio u Leicesteru. Heidelberg je puno mirniji grad pun turista poznat po sveučilištima. Zovu ga i "doktorski grad" jer od tamo tradicionalno dolazi puno liječnika.

- Nisam zvijezda, mogu se normalno šetati po gradu bez da me netko zaustavi da bi zatražio autogram ili fotografiju. Dok sam bio igrač Leicester Cityja to je, recimo, bilo nemoguće. Ne, nisam pretjerano na kavama u gradu, niti sam od izlazaka u Heidelbergu. Međutim, znamo proći ulicom gdje ima puno barova i uvjeriti se kako se opušta studentska populacija. Malo je reći da katkad pretjeraju s alkoholom, ha, ha, ha… To nije moj đir. Ako izađemo, onda odemo do Frankfurta. Znali smo prije skočiti do Stuttgarta, ali Frankfurt nam je bliže. I baš mi se sviđa.

Ima problema s njemačkim jezikom, ali zna se kako je najbolje riješiti taj problem.

- Njemački jezik? Mučim se. Uzimao sam lekcije na koje me nagovorila bivša djevojka, učili smo zajedno, bez toga ne bih ništa znao, a znam samo osnove. Trudim se, teško je, ali već hvatam pomalo. Razumijem dosta toga, ali ne pričam baš najbolje… Uvijek kažem u šali da bih trebao naći neku Njemicu da konačno počnem pričati njemački, ha, ha, ha.

Kuhanje?

- Znam si skuhati kada mi se ne da ići van, ali ne radim neki cirkus od hrane. Najosnovnije što se može napraviti u deset minuta, samo to. Za sva kompliciranija jela pravac - restoran.

Je su li ambicije porasle kako sezona odmiče?

- Krenuli smo u sezonu s ciljem da se ne dovedemo u borbu za ostanak kao lani, to nam je bio jedini cilj. Sada u klubu svi šute, jer nam ide dobro, ne želi ništa ureći, ha, ha, ha… Naravno da bismo svi voljeni završetak sezone dočekati na poziciji koju sada držimo, ali mislim da nisu jako narasli apetiti, rekao je Krama za novilist.hr.

Trener Julian Nagelsmann ima samo 29 godina i najmlađi je trener u prvenstvu. Kako se snalazi u momčadi gdje su neki igrači stariji od njega?

- Iznenadio me u pozitivnom smislu. Proglašen je za trenera godine u Njemačkoj, ima veliku energiju. U početku me zanimalo kako će se postaviti u svlačionici u kojoj ima i starijih igrača od njega, ali vrlo je inteligentan, znao je sjajno reagirati u određenim situacijama, nametnuti se autoritetom.

Prati HNL, a ima i svojeg favorita - Rijeku.

- Gledam HNL redovito, naravno da pratim Rijeku i Dinamo i ovako ću reći: ja ne vidim na koji bi to način Rijeci mogao izmaknuti naslov prvaka. Dinamo će sigurno kiksati barem jednu utakmicu, a ja ne vidim kako bi onda Rijeka mogla kiksati na trima utakmicama.

Reprezentacija?

- Protiv Ukrajine konačno igramo pred gledateljima. Bit će čudno, ha, ha, ha… Na dobrom smo putu, u slučaju pobjede nad Ukrajincima, u što svi vjerujemo, napravili bismo veliki korak prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nemamo razloga misliti drukčije, jer je velik broj reprezentativaca u jako dobroj formi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz