Obavijesti

Sport

Komentari 238

Kranjčar i vatrene napojnice: Ćorluka je dao sat od 44.000 €, Kovačić pjevaču 18.500 € u kešu

Kranjčar i vatrene napojnice: Ćorluka je dao sat od 44.000 €, Kovačić pjevaču 18.500 € u kešu

Anegdota jednog zagrebačkog konobara o napojnici Nike Kranjčara podsjetila je na neke ranije slučajeve kad su nogometaši i treneri bili široke ruke kod plaćanja

VIDEO

Niko Kranjčar (39), bivši hrvatski nogometni reprezentativac iznenadio je Darka, konobara jednog zagrebačkog wine bara, visinom napojnice. Dogodilo se to prije desetak godina. Za prvu bocu vina 400 kuna bakšiša. Zahvalio je. Za drugu opet 400 kuna. Darko mu je rekao da je to previše, ali Niko se nasmijao i zahvalio još jednom.

- Gospodin čovjek - kazao je konobar za N1.

Ćorluka: Zamijenimo satove

Nije Kranjčar nije jedini sportaš koji je ostavljao pozamašnu manču ugostiteljima. Njegov bivši suigrač iz U-21 i A reprezentacije, kao i Tottenhama Vedran Ćorluka (37), baš u vrijeme zajedničkih dana u Spursima šokirao je konobara londonskog kluba Whisky Mist.

London: FA kup, 3. kolo, Tottenham - Charlton Athletic, Kranj?ar, ?orluka

- Konobar je dao kompliment Čarliju na sat. On je Hublot smjesta skinuo s ruke i pokazao mu ga. Primijetio je na njegovoj ruci sat marke Siok i rekao da mu se sviđa, predložio mu ga iz zamijene. Konobar je mislio da se šali. Čarli je drag momak, uvijek pristojan - opisao je 2012. izvor za The Sun.

Ćorlukin sat tad je vrijedio oko 44.000 eura, a konobarov svega 120 eura.

Ćiro: Ne možeš platit, ja sam milioner

Trener svih trenera Ćiro Blažević gotovo je svaki dan navraćao u omiljeni kafić Charlie na Cvjetnom trgu u središtu Zagreba, zapalio cigaretu i popio malu kavu s mlijekom uz čašu soka. Kad je umro 8. veljače prošle godine, omiljeno piće stajalo je na šanku na kojem je sjedio uz njegovu fotografiju uz upaljenu svijeću i Dinamov dres.

Zagreb: Zapaljene svijeće za preminulog Miroslava Blaževića ispred kafića Charlie

Kad god je trebalo platiti račun, Ćiro bi ostavljao kusur konobaru i častio društvo. Jedne anegdote prisjetio se novinar Nove TV Vlado Boban (37).

"Zgrabio sam račune, čisto iz za*ebancije, i pozvao konobara. Odbacio je sliku na stolicu do sebe. Izvadio je rezignirano cigaru iz usta. Kao neki razjareni njemački oficir kojem ste upravo otrgnuli orden s odore. 'Sine, šta radiš ti?' 'Hoću platit račun'", napisao je Boban i dodao:

"Naravno, bila je to nemoguća misija. Kako bi on rekao, akrobacija bez legitimacije. 'Mogu i ja jednom počastit.' 'Ne možeš!', dreknuo je. Terasa kod Charlieja se okrenula prema nama. (...) 'Zašto?' 'Zato što sam ja milioner, ne ti!'".

U obližnjoj Praškoj ulici nekoliko mjeseci prije smrti Ćiro je susreo djevojku koja je svirala violinu, pohvalio je kako to lijepo radi i ubacio u kofer, kažu prisutni, vrhunsku napojnicu u eurima.

Rajović: Kovačić mi je dao 18.500 eura

Poznati crnogorski folk pjevač Boban Rajović (52) jednom prilikom priznao je da je najveću napojnicu dobio od hrvatskog nogometnog reprezentativca Matea Kovačića (29).

- Najdraži bakšiš mi je onaj od Matea Kovačića. On mi je dao 18.500 eura i to je učinio na tako dobar način da nitko od prisutnih nije ni primijetio što se događa. Samo je smotao ljubičaste novčanice i gurnuo mi ih u džep. Kad bi svi bili takvi i kad bi takvih noći bilo više, tko zna bih li se vraćao u diskoteku - rekao je Rajović za srpski Informer.

Madrid: Real Madrid je pobijedio Borussiju Dortmund 3:2 u zadnjem kolu grupne faze Lige prvaka

Godinu ranije Kovačić je sa suigračem iz reprezentacije Ivanom Perišićem (34) uoči okupljanja skoknuo do Beograda. Zabavljali su se uz narodnjake u klubu Stara pesma. Osim zdravice poznatom srpskom rakijom, cijelu večer nisu pili alkohol, ali su častili prijatelje i poznanike. Također, naručivali su pjesme i svaku plaćali po 50 eura, izvijestio je Večernji list.

Savezu to nije bio problem jer su to radili u slobodno vrijeme.

"Svi igrači, pa tako i Perišić i Kovačić, stigli su na okupljanje reprezentacije kada su i trebali i kako je predviđeno planom, odnosno dogovorom s izbornikom. Stoga, nema govora o nekakvim sankcijama", poručili su tada iz HNS-a.

Štimac: Kad sam u Londonu, ostavljam 100 eura

Umaški ATP turnir privlači kremu hrvatskog i svjetskog sporta, među gostima tadašnjeg direktora Slavka Rasbergera bio je i F1 tajkun, bivši hrvatski zet Bernie Ecclestone (93) koji je jednom prilikom 2008. kupio kukuruz i ostavio 50 eura napojnice.

Bivšem hrvatskom reprezentativcu i izborniku Igoru Štimcu (56) to se baš i nije činilo puno.

- Kad sam u Londonu, ostavljam 100 eura. Mogao bi i on to malo pojačati - kazao je Štico za Novu TV.

Zagreb: Vatreni na humanitarnoj večeri Vatreno srce u call centru primali pozive građana
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'