Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kreće 50. izdanje Kutije šibica, za titulu će se boriti 212 ekipa

Kreće 50. izdanje Kutije šibica, za titulu će se boriti 212 ekipa

Ne mogu učiniti ništa drugo nego još jednom nakloniti se svima koji su pridonijeli da Kutija šibica doživi 50. obljetnicu i da je obilježe dostojanstveno i lijepom monografijom, rekao je Samovojska

VIDEO

Sve je spremno za početak jubilarnog 50. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. koji će se održati od 27. studenog do 29. prosinca.

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči kvalifikacija za OI 03:08

Za prestižnu titulu pobjednika "Kutije šibica" ove godine borit će se 212 ekipa, te 1260 igrača iz šest zemalja. Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena.

Izvlačenje parova održano je u srijedu, a utakmice će se igrati u sportskim dvoranama Dom sportova, Boško Božić Pepsi i Dubrava.

Rođendansko izdanje obilježeno je i posebnom monografijom "Hram malog nogometa - 50. godina Kutije šibica" iza koje stoje brojni sportski novinari i znalci, na čelu s Antonom Samovojskom, sportskim novinarom i bivšim igračem Kutije te Robertom Šolom, glavnim urednikom Sportskih novosti.

- Kutija šibica je Zagrebu dala puno pa je bilo vrijeme da se i mi na neki način odužimo Kutiji. Sam naslov monografije je indikativan i govori apsolutno sve jer pedeset godina nije malo i zlatni jubilej je poseban događaj, koji je zavrijedio jednu ovakvu posvetu. Knjiga je spomenik, knjiga je svjedok vremena, prošlih i sadašnjega, ona je neobično vrijedna, jer nam ne dopušta da zaboravimo. Emocija, radost, ljubav ili podatak, slika koju smo zaboravili. Sve to postoji u našoj maloj, a opet velikoj Kutiji - istaknuo je Anton Samovojska dodavši:

Zagreb: Tradicionalno izvlačenje parova 50. izdanja Malonogometnog turnira Kutija šibica

- Ne mogu učiniti ništa drugo nego još jednom nakloniti se svima koji su pridonijeli da Kutija šibica doživi 50. obljetnicu i da je obilježe dostojanstveno i lijepom monografijom.

Turnir se održava u organizaciji Ustanova Upravljanje sportskim objektima i Gradom Zagrebom, a ulaznice će biti moguće kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr. Cijena ulaznica je 10 kuna, dok će se trodnevna ulaznica za samu završnicu turnira moći osigurati za 50 kuna.

Monografija će biti u prodaji od 27. studenog, a moći će se kupiti po simboličnoj cijeni od 50 kuna, na blagajni Doma sportova tijekom trajanja utakmica.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

Zagreb: Tradicionalno izvlačenje parova 50. izdanja Malonogometnog turnira Kutija šibica
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica