Obavijesti

Sport

Komentari 504

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini na Mundijalu u Kataru! Remi 'vatrenih' i 'zmajčeka'

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini na Mundijalu u Kataru! Remi 'vatrenih' i 'zmajčeka'
31

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je u prvoj od dva prijateljska ogleda u Dohi! 'Vatreni' su poveli preko Kramarića, no 'Zmajčeki' su nam zabili u 90. za izjednačenje

 Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u pripremnom dvoboju u Dohi sa Slovenijom 1-1 (1-0)., te osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a.

Pokretanje videa...

Press konferencija izbornika Dalića uoči dva pripremna susreta Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovenije i Bugarske VIDEO

Pogodak za Hrvatsku postigao je Andrej Kramarić (39),a  za Slovence Jaka Bijol (90+1).Bila je to prva utakmica Hrvatske u 2022. godini, a u utorak na istom stadionu igraju s Bugarskom.

Ovo je čudo od tehnologije na kojem igra Hrvatska: 'Dijamant u pustinji' stajao 620 mil. eura
Ovo je čudo od tehnologije na kojem igra Hrvatska: 'Dijamant u pustinji' stajao 620 mil. eura

Hrvatska je uspješno apsolvirala prvu u nizu pripremnih utakmica za SP 2022, odigravši 1-1 s uvijek neugodnom Slovenijom, ali ostaje žal za pobjedom jer su Slovenci izjednačili iz prve prave šanse u 91. minuti.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Po treći puta u godinu dana sastali su se Hrvatska i Slovenija, ovaj puta na skoro praznom stadionu Education City, na kojem će se igrati utakmice SP-a, a zanimljivo je da su oba izbornika - Zlatko Dalić i Matjaž Kek, ovu utakmicu iskoristili da uvježbavaju novi sustav igre 3-5-2. 

Prvi udarac prema slovenskim vratima zbio se u 13. minuti, ali udarac Jakića iz poluvoleja otišao je pored gola. U narednim 25 minuta gledali smo ogromnu, ali jalovu dominaciju Hrvatske, u kojem su se svi pokušali razbijali o čvrstu slovensku obranu.

No, u 39. minuti Hrvatska je ipak došla do vodstva nakon velike pogreške slovenske obrane. Loptu je nespretno propustio slovenski debitant, stoper David Brekalo, a Kramarić se sjurio sam prema vratima, svladavši prizemnim udarcem Oblaka.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Najbolji pojedinac prvog dijela bio je Perišić koji je s lijeve strane uputio tri opasna centaršuta i četiri proboja koja ipak nisu rezultirali golom, dok je Slovenija bila gotovo potpuno bezopasna u napadu.

Malo ofenzivniji početak Slovenaca u drugom dijelu, otvorio je napadačku igru Hrvatske, pa je odmah na početku uslijedio niz šansi Ispred Oblaka.

Mancini ostaje izbornik Italije unatoč debaklu: Bili smo prvaci Europe, i dalje moramo biti jaki
Mancini ostaje izbornik Italije unatoč debaklu: Bili smo prvaci Europe, i dalje moramo biti jaki

U 52. minuti Kramarić je ušao u kazneni prostor i povratnom loptom pronašao Modrića koji je s desetak metara pokušao vanjskim dijelom kopačke, ali preslabo za Oblaka. Dvije minute kasnije nakon prodora Modrića s 20 metara je punom snagom pokušao Juranović, no tik iznad grede, a potom je svoj šut okušao i Perišić.

Tek u 66. minuti su Slovenci složili opasniju situaciju pred golom Livakovića, a u 69. minuti igru su napustili Modrić i Kovačić. U 85. minuti pokušao je Livaja, čiji udarac odlazi pokraj vrata, a minutu kasnije šut Pašalića u zadnji trenutak blokira Bijol. 

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

U 87. minuti nakon kornera najveća šansa Slovenije, ali Gvardiol čisti s gol-linije. Dvije minute prije kraja u prodoru je Oršić, koji je prošao dva igrača i s deset metara uputio opasan šut, koji Oblak bravurozno brani.

Otvorena igra s obje strane rezultirala je izjednačenjem kada je nakon kornera sam ostao Jaka Bijol i udarcem glavom od grede izjednačio na 1-1.

U utorak Hrvatska na istom stadionu igra s Bugarskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prijateljska utakmica 15.00 , Doha, Education City
Hrvatska
Kramarić 39'
1 : 1
Slovenija
Bijol 90'
Sortiranje događaja

Kraj utakmice u Dohi. Hrvatska je remizirala sa Slovenijom 1-1. Imali smo vodstvo i nekoliko prilika za povećanje istog, no na koncu su nam Zmajčeki zabili za izjednačenje. Svejedno, Hrvatska se ima čemu veseliti, osigurali smo 'drugi šešir' za Mundijal u Kataru.

90+'

Nevjerojatno, Slovenija nam je zabila u posljednjem napadu za izjednačenje. Bijol je bio najviši u skoku nakon kornera i zabio za 1-1.

90'

Ponovno smo bili blizu! Oršić je gađao rašlje, no lopta je fijuknula iznad prečke! Šteta...

89'

Dali smo Slovencima brzi odgovor! Oršić je fantastično izvagao svoje čuvare i tražio suprotan kut, no Jan Oblak bio je na visini zadatka.

88'

Uhhh, kako je ovo bilo blizu! Skoro smo primili gol. Dvaput je Gvardiol skočio i glavom otklonio s crte! S druge strane, Livaković je loše procijenio let lopte i promašio ju. Bila je ovo loša reakcija naše jedinice.

Komentari 504