Sport

Komentari 10

Mancini ostaje izbornik Italije unatoč debaklu: Bili smo prvaci Europe, i dalje moramo biti jaki

Mancini ostaje izbornik Italije unatoč debaklu: Bili smo prvaci Europe, i dalje moramo biti jaki

Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta. Vjerujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želio pad entuzijazma. Želim da dignemo glavu i pokušamo izbjeći što veću štetu nakon svega, kaže šef saveza

Premda su talijanski nogometaši u dodatnim kvalifikacijama zapeli na putu prema Svjetskom prvenstvu, porazom 0-1 od Sjeverne Makedonije, izbornik Roberto Mancini (57) i dalje ima potporu tamošnjeg nogometnog saveza.

- Nadam se da će Mancini nastaviti s nama i da ostaje na poziciji izbornika - bio je prvi komentar Gabrielea Gravine, predsjednika Talijanskog nogometnog saveza iako će Italija drugi put za redom gledati Svjetsko prvenstvo sa strane.

- Prošlog ljeta smo se veselili. Bili smo europski prvaci i s velikim zadovoljstvom smo prihvaćali sve pohvale. Sada moramo biti dovoljno jaki kako bi prihvatili sve kritike jer ih zaslužujemo. No, Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta. Vjerujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želio pad entuzijazma. Želim da dignemo glavu i pokušamo izbjeći što veću štetu nakon svega - rekao je 68-godišnji Gravina.

Aktualni europski prvaci u polufinalu dodatnih kvalifikacija izgubili su u Palermu od Sjeverne Makedonije iako su dominirali od prve do zadnje minute. No, u svemu se samo pamti rezultat, a Mancini ga ovaj put nije ostvario.

- Izborit ćemo Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije u ožujku, a onda možda i postati svjetski prvaci. Siguran sam... Kontroliramo utakmice, ali nam nedostaju golovi. I u ovoj utakmici smo morali zabiti gol u ranoj fazi - govorio je Mancini u studenom.

- Prošlog srpnja živio sam najljepše dane svoje karijere kada smo osvojili Europsko prvenstvo. Sada je ovo najgori trenutak u mojoj karijeri. Ovo je nogomet, događaju se nevjerojatne stvari. Sve smo učinili da pobijedimo, onda smo primili gol u devedesetoj. Kao da je netko napisao da se mora ovo dogoditi. Moja budućnost? Ne znam, sada je razočaranje preveliko - kazao je nakon poraza od Makedonaca.

Od 2018. godine Mancini sjedi na izborničkoj klupi Italije.