Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mancini ostaje izbornik Italije unatoč debaklu: Bili smo prvaci Europe, i dalje moramo biti jaki

Mancini ostaje izbornik Italije unatoč debaklu: Bili smo prvaci Europe, i dalje moramo biti jaki

Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta. Vjerujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želio pad entuzijazma. Želim da dignemo glavu i pokušamo izbjeći što veću štetu nakon svega, kaže šef saveza

VIDEO

Premda su talijanski nogometaši u dodatnim kvalifikacijama zapeli na putu prema Svjetskom prvenstvu, porazom 0-1 od Sjeverne Makedonije, izbornik Roberto Mancini (57) i dalje ima potporu tamošnjeg nogometnog saveza.

- Nadam se da će Mancini nastaviti s nama i da ostaje na poziciji izbornika - bio je prvi komentar Gabrielea Gravine, predsjednika Talijanskog nogometnog saveza iako će Italija drugi put za redom gledati Svjetsko prvenstvo sa strane.

Pokretanje videa...

Italija - Španjolska 5-3 (golovi u 3D-u) VIDEO

- Prošlog ljeta smo se veselili. Bili smo europski prvaci i s velikim zadovoljstvom smo prihvaćali sve pohvale. Sada moramo biti dovoljno jaki kako bi prihvatili sve kritike jer ih zaslužujemo. No, Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta. Vjerujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želio pad entuzijazma. Želim da dignemo glavu i pokušamo izbjeći što veću štetu nakon svega - rekao je 68-godišnji Gravina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Aktualni europski prvaci u polufinalu dodatnih kvalifikacija izgubili su u Palermu od Sjeverne Makedonije iako su dominirali od prve do zadnje minute. No, u svemu se samo pamti rezultat, a Mancini ga ovaj put nije ostvario.

- Izborit ćemo Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije u ožujku, a onda možda i postati svjetski prvaci. Siguran sam... Kontroliramo utakmice, ali nam nedostaju golovi. I u ovoj utakmici smo morali zabiti gol u ranoj fazi - govorio je Mancini u studenom.

- Prošlog srpnja živio sam najljepše dane svoje karijere kada smo osvojili Europsko prvenstvo. Sada je ovo najgori trenutak u mojoj karijeri. Ovo je nogomet, događaju se nevjerojatne stvari. Sve smo učinili da pobijedimo, onda smo primili gol u devedesetoj. Kao da je netko napisao da se mora ovo dogoditi. Moja budućnost? Ne znam, sada je razočaranje preveliko - kazao je nakon poraza od Makedonaca.

Od 2018. godine Mancini sjedi na izborničkoj klupi Italije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener