Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kreće nova sezona Lige prvaka: Tko je prvi favorit, koji Hrvati nastupaju, koliko je novca u igri

Kreće nova sezona Lige prvaka: Tko je prvi favorit, koji Hrvati nastupaju, koliko je novca u igri

Mateo Kovačić i Chelsea kreću u obranu naslova europskih prvaka, dok se Parižani uzdaju u to da će s Lionelom Messijem u momčadi napokon doći do toliko željenog elitnog trofeja

VIDEO

Atlético Madrid, Liverpool, Porto, Milan s našim Antom Rebićem je svojevrsna 'skupina smrti' u novoj sezoni Lige prvaka, dok je aktualni europski prvak Chelsea s našim Mateom Kovačićem u skupini H s Juventusom, ruskim Zenitom Dejana Lovrena i švedskim Malmöm Antonija Mirka Čolaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ždrijeb Lige prvaka u Istanbulu VIDEO

Šerif iz Tiraspola koji je izbacio zagrebački Dinamo u doigravanju za Ligu prvaka i postao prvi moldavski klub koji će zaigrati u elitnom europskom natjecanju, nalazi se u skupini D s milanskim Interom našeg Ivana Perišića, Real Madridom Luke Modrića i ukrajinskim Šahtarom.

La Liga Santander - Granada v Real Madrid

Novu sezonu od 18 sati i 45 minuta otvaraju Sevilla i RB Salzburg u čijim je redovima mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić. Ove godine će Hrvatska imati 16 predstavnika. 

To su Mateo Kovačić (Chelsea), Šime Vrsaljko (Atlético), Josip Stanišić (Bayern), Ivan Perišić, Marcelo Brozović (Inter), Domagoj Bradarić(nije prijavljrn za grupnu fazu), Ivo Grbić (Lille), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Marco Pašalić, Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Joško Gvardiol (Leipzig), Mario Pašalić (Atalanta), Dejan Lovren (Zenit), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ante Rebić (Milan), Matej Mitrović (Club Brugge).

Premier League - Manchester United v Newcastle United

Prema kladionicama favoriti za osvajanje Lige prvaka su PSG i Manchester City s koeficijentom 4,00, dok su iza njih minhenski Bayern i aktualni prvak Cheslea s koeficijentom 8,00. Superračunalo je izračunalo da najveće šanse za osvajanje najelitnijeg europskog natjecanja ima Manchester City pa zatim Bayern pa Chelsea i Liverpool.

Iao se spominjalo da će Cristiano Ronaldo otići u Manchester City pa će se susresti s Lionelom Messijem u skupini Lige prvaka u kojoj još igraju RB Leipzig našeg Joška Gvardiola i Club Brugge Mateja Mitrovića. No, CR je otišao na drugu stranu Manchestera, odnosno vratio se u 'svoje jato' pa će Portugalac tako tražiti put prema drugoj tituli Lige prvaka u dresu 'crvenih vragova' u skupini s Villarrealom, Atalantom i Young Boysima.

Ligue 1 - Stade de Reims v Paris St Germain

Prvo kolo grupne faze natjecanja na rasporedu je 14. i 15. rujna, a posljednje će biti odigrano 7. i 8. prosinca. U veljači (15.-16., i 22.-23.2) i ožujku (8.-9.3. i 15.-16.3.) sljedeće godine na rasporedu su utakmice osmine finala, četvrtfinale je u travnju (5.-6.4. prve utakmice, 12.-13.4. uzvrati), kao i prve polufinalne utakmice (26.-27.4.). Početkom svibnja (3.-4.5.) na rasporedu su polufinalni uzvrati, a finale će biti odigrano 28. svibnja na stadionu u Sankt Peterburgu.

Premije za Ligu prvaka

  • ulazak u skupinu: 15,25 milijuna eura
  • pobjeda u skupini: 2,9 milijuna eura
  • remi u skupini: 900.000 eura
  • ulazak u osminu finala: 9,5 milijuna eura
  • ulazak u četvrtfinale: 10,5 milijuna eura
  • ulazak u polufinale: 12 milijuna eura
  • finalist: 15 milijuna eura
  • prvak: 19 milijuna eura

Ždrijeb skupina Lige prvaka

  • Skupina A: Manchester City, PSG, Leipzig, Club Brugge
  • Skupina B: Atlético Madrid, Liverpool, Porto, Milan
  • Skupina C: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas
  • Skupina D: Inter, Real Madrid, Šahtar, Šerif
  • Skupina E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo Kijev
  • Skupina F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys
  • Skupina G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg
  • Skupina H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'