Obavijesti

Sport

Komentari 6

Krenulo spašavanje kluba koji vodi bivši ministar: Račun više nije blokiran, riješit ćemo i dug

Krenulo spašavanje kluba koji vodi bivši ministar: Račun više nije blokiran, riješit ćemo i dug
6

Nova je uprava već krenula s ojačavanjem momčadi za novu sezonu, angažirana su dvojica povratnika: srednji vanjski Matija Golik i vratar Liridon Zena

VIDEO

Muški rukometni klub Zamet s ozbiljnim je 'igračima' postavio temelje gradnje nove priče koja kreće iz Prve HRL tj. drugog razreda hrvatskog klupskog rukometa. Počelo je spašavanje MRK Zamet. U zadnji tren. Jer više se ni glavu nije moglo držati iznad vode.

Pokretanje videa...

Rukomet 00:57

Klub i grad koji su dali najtrofejnijeg sportaša u povijesti Rijeke, Valtera Matoševića, klub i grad koji su dali svjetske prvake i olimpijske pobjednike, svjetske vele-klase kao što su Mirza Džomba i Alvaro Načinović... Klub je i koji ima savršenu infrastrukturu, predivni rukometni dom na Trgu riječkih olimpijaca 1 na Zametu, ali već desetljećima ne može spojiti ni jedan financijski mirni mjesec, a kamoli sezonu. Na tom su tragu i manje-više brzosilazni rezultati.

Kastav: Ivica Lukanović, predsjednik SDP-a PGZ

Nova je uprava već krenula s ojačavanjem momčadi za novu sezonu, angažirana su dvojica povratnika: srednji vanjski Matija Golik i vratar Liridon Zena. Za rad bez stresa što se održavanja kompletnog klupskog pogona tiče Zametu treba 200-300 tisuća eura godišnje. Za nogomet: smiješan iznos na razini malo bolje plaćenog prvotimca. U rukometu: jako ozbiljna 'cifra'. Tj. barem je dosad u Zametu bila na razini - nedostižnog sna. Tko će taj san u riječkom kvartu najpoznatijem po rukometu pretvoriti u javnost?

Nexe saznao protivnike u skupini Europske lige
Nexe saznao protivnike u skupini Europske lige

Predsjednik MRK Zamet je negdašnji ministar u Vladi RH Željko Jovanović, sportski direktor Aleksandar Čupić, direktorica Iva Florijančić ('transfer' iz Atletskog kluba Kvarner), a u Upravni odbor su, među ostalima, ušla dvojica dokazano i nezaustavljivo upornih i uspješnih Riječana: poznati privrednik i predsjednik županijskog SDP-a Ivica Lukanović te sportski djelatnik Boris Milanović.

Različiti su im stilovi (Lukanović je diplomatskijeg nastupa i s igrom 'na duže staze', a Milanović energičniji i izravniji), ali imaju niz sjajnih zajedničkih odlika: upornost, sustavnost, poštivanje merituma struke, iskustvo, mali milijun poznanstava u svim sportskim i društvenim sferama te - životopise koji govore da kad se nečega prihvate onda to: naprave do kraja. Uspješno.

Rijeka: Prijateljska rukometna utakmica RK Zamet - RK Metalurg

Šef struke je poznato riječko rukometno ime Mateo Hrvatin, u prvoj momčadi je veliki talent Karlo Tomović, a član uprave Ivica Lukanović za 24sata ukratko ističe temeljne ciljeve novog Zameta:

- Povratak u Premijer ligu se podrazumijeva. Treba sanirati potraživanja koja smo zatekli te konsolidirati financije. U tom je smislu obavljen veliki posao, a o konkretnim brojkama i sponzorima ću vrlo rado govoriti, ali: kad sve bude i formalno riješeno - govori nam Lukanović.

- Zamet koji smo zatekli bio je prije svega u krizi upravljanja i financija. Imamo sjajnu i infrastrukturu i ponosnu, blistavu tradiciju. Sad je na nama da klub stabiliziramo pa onda krenemo uzlaznom putanjom. Naravno, uz obnavljanje vrhunskog rada s mladima za koji imamo ama baš sve potrebne uvjete - rekao nam je Ivica Lukanović.

Tradicionalna proslava Praznika rada u organizaciji županijskog SDP-a ove godine održana je u Trsatu

A predsjednik Željko Jovanović na današnjoj je press-konferenciji, kako sam kaže, 'objavio dvije dobre vijesti':

- Račun nam više nije blokiran, počeli smo plaćati dospjele obveze, sva dugovanja prema igračima i trenerima bit će podmirena prije početka sezone! - pričao je Jovanović.

- Uz to, potpisali smo dva važna ugovora: s Matijom GolikomLiridonom Zenom. Također smo potpisali ugovor s velikom nadom riječkog rukometa Karlom Tomovićem. Smatram da dovođenje prvih pojačanja, pri čemu su Golik i Zena istodobno mentori mladim igračima, pokazuje put kojim se namjeravamo vratiti u Premijer ligu - rekao je predsjednik.

Zamet je, ne samo spašen nego po svemu sudeći: na početku novog i ozbiljnog uzleta! Tko zna, možda i prema uspjesima generacija 1990-ih kad je bio doprvak (1992.) i trećeplasirani u prvenstvu (1998. i 1999.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku