Sport

Komentari 1

Kristijan Kahlina ide u Ameriku

Kristijan Kahlina ide u Ameriku

Kristijan je golman koji se uklapa u naš model igre. Donosi dobre odluke kad ima loptu u nogama, dobar je u zraku i obranama, nahvalio ga je sportski direktor Charlottea, koji će u 2022. imati premijernu sezonu

Bivši golman Dinama, Vinogradara, Lučkoga, Kopra, Gorice i Ludogorca Kristijan Kahlina (29) napušta Europu i prelazi u MLS momčad Charlotte FC, objavila je američka franšiza u utorak.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Kristijanom Kahlinom

Radi se o novoj momčadi koja će iduće godine prvi put nastupiti u američkoj nogometnoj ligi i koja je zasad okupila nogometaše, uz SAD, iz Meksika, Gane, Urugvaja, Austrije, Kostarike, Poljske, Engleske, Ekvadora, Australije, Španjolske, Brazila i Perua.

Kahlina je proteklih sezonu i pol branio u Bugarskoj i osvojio naslov, a ove jeseni branio je u deset ligaških utakmica, kvalifikacijama Lige prvaka i grupnoj fazi Europske lige.

- Kristijan je golman koji se uklapa u naš model igre. Donosi dobre odluke kad ima loptu u nogama, dobar je u zraku i obranama. Dolazi s iskustvom europskog nogometa i uzbuđen je što može igrati u MLS-u - rekao je sportski direktor Charlottea, Srbin Zoran Krneta.

Glavni trener Charlottea je Španjolac Miguel Ángel Ramírez, a igrat će na stadionu Bank of America, domu NFL momčadi Carolina Panthersa kapaciteta 75.000 ljudi. Nova sezona MLS-a počinje 26. veljače, a naslov brani New York City.

Najčitaniji članci