Sport

Komentari 5

Majer platio 100 kn zbog gola, Krizmanić se srušio od udarca

Majer platio 100 kn zbog gola, Krizmanić se srušio od udarca

Brojni su igrači Dinama poslije treninga namjestili loptu oko zone šesnaesterca, spremali se za udarac, a Bjelica je povikao 'gotovo je, tko šutira, plaća 100 kuna'. Hrabar je bio samo Lovro Majer...

Dinamo je u jutarnjem terminu odradio još jedan trening, vježbao se presing na svim vrstama terena. Nenad Bjelica svojim je igračima postupno povećavao igralište, igralo se isključivo na dva ili tri dodira, a u jednom trenutku sve je zabrinuo Tomislav Krizmanić. Damien Kadzior izbliza je snažno u vrat pogodio mladog veznjaka Dinama, ovaj se srušio, odmah su pozvani i liječnici, bilo je i panike, ali srećom sve je prošlo bez ikakvih posljedica. Krizmanić se ubrzo pridigao i normalno nastavio trening.

Stručni stožer Dinama inzistira na intenzivnim treninzima, trening je posjetio i ekonom hrvatske nogometne reprezentacije Mladen Pilčić koji se izgrlio sa svim sadašnjim ili bivšim reprezentativcima. A to su u Dinamu, gledajući i mlađe kategorije, gotovo svi hrvatski igrači. I na ovaj trening stigli su klinci iz dječjeg vrtića 'Neven', na trenutke skandirali nogometašima Dinama.

Sandro Kulenović nastavio je nizati kilometražu uz rub terena, a u jednom trenutku mladom napadaču je pobjeglo:

- Uh, sanjat ću ove dionice dr. Mayera.

Oni stariji, puno iskusniji, članovi Dinamove ekspedicije oduševljeni su radom Nenada Bjelice.

- U Dinamu sam već 23 godine, ali nikada, baš nikada nismo imali trenera poput Nenada Bjelice - poručio je tehnički direktor Dinama Davor Bukovina, dok je sličnog razmišljanja i dr. Hrvoje Šojat.

- Evo, meni je Bjelica već 45. trener otkako sam u Dinamu. Dobro, neki su poput Krunoslava Jurčića u klubu bili u više navrata, ali Bjelica je najbolji trener koji je ikada bio u Dinamu. Miran je, staložen, pravedan, ima nevjerojatno dobar odnos s igračima, to baš fascinira - rekao je dr. Šojat. 

Na samom kraju treninga neki su prvotimci namjestili lopte oko zone šesnaesterca kako bi vježbali slobodne udarce, no kako je trening malo dulje potrajao (a popodne je na rasporedu drugi), Nenad Bjelica je povikao:

- Gotovo je, svaki šut prema golu plaćate 100 kuna!

Velik broj igrača odmah je povukao 'ručnu kočnicu', te ušparao novac, dok je 'frajer' ispao - Lovro Majer. Dinamov veznjak već je namjestio loptu za udarac, odlučio se 'kockati', te šutirao. I postigao lijep gol, ali 'težak' 100 kuna. 

Najčitaniji članci