Sport

Komentari 42

Krizni sastanak u Dohi: Xavi već danas postaje trener Barce

Krizni sastanak u Dohi: Xavi već danas postaje trener Barce

Oscar Grau i direktor nogometa Eric Abidal sjeli su na avion i otišli u Dohu kako bi nagovorili Xavija da preuzme klub. Xavi će na ponudu odgovoriti danas. Ernesto Valverde uskoro će biti bivši

Ernesto Valverde (55) dobio je jasne signale da mora napustiti kormilo Barcelone. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Atletica (3-2) u polufinalu španjolskog Superkupa koji se igra u Saudijskoj Arabiji. 

Čelnici "blaugrane" nisu dugo čekali. Oscar Grau i direktor nogometa Eric Abidal sjeli su na avion i otišli u Dohu kako bi nagovorili Xavija da preuzme klub. Xavi će na ponudu odgovoriti nakon današnje utakmice njegovog Al Sadda protiv Al Rayyana.

Xavi je prije pet godina iz Barcelone otišao u Katar. Četiri godine igrao je za Al Sadd pa ga po završetku igračke karijere i preuzeo. Katarskog prvaka s klupe je vodio do polufinala Azijske lige prvaka, u kojem ga je eliminirao saudijski Al Hilal

Bit će zanimljivo vidjeti Xavijev odgovor na ovu laskavu ponudu Barcelone koja ga želi unatoč neiskustvu. Ipak, pamte se sjajne Xavijeve utakmice u srcu veznog reda Barcelone, a mnogi ljudi iz svijeta nogometa vjeruju da će dio svojih igračkih karakteristika utkati u trenerski stil.

Ako Xavi ponudu odbije, ima Barcelona dvije rezervne opcije. Želje su i Roberto Martinez te Ronald Koeman, izbornici Belgije, odnosno Nizozemske.

Najčitaniji članci