Obavijesti

Sport

Komentari 0

Krka srušila Split: Žutima prijeti ispadanje iz regionalne lige

Krka srušila Split: Žutima prijeti ispadanje iz regionalne lige

Sreća u ovom porazu je to što je Split ipak izgubio s manjom razlikom no što je slavio protiv istog protivnika na domaćem parketu kada je bilo 87-77, pa je bolji u međusobnom omjeru

VIDEO

Košarkaši Splita u susretu su 21. kola regionalne ABA lige na gostovanju kod izravnog konkurenta za izbjegavanje ispadanja Krke u Novom Mestu izgubili sa 84-87 (24-21, 25-25, 11-23, 24-18).

Nakon vrlo dobrog prvog poluvremena s obje strane, poglavito kada je riječ o šutu, po Splićane su kobne bile dvije "crne rupe" u nastavku, po jedna u trećoj i četvrtoj četvrtini. Prva se dogodila prilikom vodstva Splićana 53-51, nakon što je Toni Perković kod tog rezultata promašio čisto polaganje u protunapadu uslijedila je serija domaćih od 12-0 za odvajanje na 63-53.

Pokretanje videa...

Lovre Runjić VIDEO

Split se koševima Shannona Shortera uspio primaknuti na 71-69 sedam minuta prije isteka vremena, a tada je domaći strateg Dalibor Damjanović pozvao predah na koji je njegova momčad odgovorila još jednom serijom od 12-0 za 83-69 što Split više nije mogao nadoknaditi. Perković je tricom sa sirenom tek smanjio konačnu razliku sa šest na tri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najučinkovitiji u momčadi Splita bili su Shorter i Perković sa po 18 koševa, dok su Miha Lapornik sa 25 i Adonis Thomas sa 23 ubačaja predvodili Krku.

Slikar među košarkašima: Imao sam i svoju izložbu u muzeju, a kolegama crtam i tetovaže...
Slikar među košarkašima: Imao sam i svoju izložbu u muzeju, a kolegama crtam i tetovaže...

Sreća u ovom porazu je to što je Split ipak izgubio s manjom razlikom no što je slavio protiv istog protivnika na domaćem parketu kada je bilo 87-77, pa će u slučaju da na kraju sezone oba kluba budu imala isti broj pobjeda biti u prednosti.

Split je sada posljednji na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 3-17, dok je Krka pretposljednja sa 4-15. Prvi sastavi iznad njih već imaju najmanje sedam uspjeha.

Na kraju sezone posljednji sastav izravno će ispasti iz prve ABA lige, dok će pretposljednji igrati kvalifikacije protiv drugog sastava druge ABA lige.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu