Obavijesti

Sport

Komentari 148

Krovinović novi igrač Hajduka! 'Dobio sam simpatične poruke. Vratit ću povjerenje na terenu'

Krovinović novi igrač Hajduka! 'Dobio sam simpatične poruke. Vratit ću povjerenje na terenu'
3

Bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Krovinović potpisao je za Hajduk. Kako su u nedjelju prva najavila 24sata, veznjak je napokon kompletirao dugo očekivanu selidbu u Split

VIDEO

Filip Krovinović (25) novi je nogometaš Hajduka! Potvrdio je to splitski klub na službenoj Facebook stranici prigodnim videom. Nosit će broj 23 na dresu.

Kako smo u nedjelju prvi najavili, bivši mladi hrvatski reprezentativac napušta Benficu godinu dana prije raskida ugovora i ostvaruje davnu želju poljudskog kluba da zaigra za njih.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Hajduk predstavio Krovinovića

Pokretanje videa...

Kako je Hajduk predstavio Krovinovića 01:26

Portugalska A Bola objavila je u ponedjeljak kako je Krovinović otpisan. Hajduk je potvrdio kako se radi o transferu i kako je Filip potpisao trogodišnji ugovor.

- Napokon sam došao, jako sam sretan zbog toga, svi su me od prve sekunde toplo dočekali i hvala vam na tome. Veselim se treninzima, utakmicama, primio sam zaista puno poruka od navijača Hajduka u proteklih mjesec dana. Bilo je tu stvarno prelijepih riječi, simpatičnih poruka, nastojao sam ih sve pročitati. Zaista sam sretan što moj dolazak toliko znači navijačima, a ja mogu samo obećati da ću istom mjerom pokušati to vratiti na terenu - rekao je Krovinović.

Krovinović je godinama Hajdukova "tiha patnja". Prvi put bio je blizu dolaska još 2015. kao igrač Zagreba, kad je na Poljud trebao u paketu s Gabrijelom Bobanom. Godinu dana poslije sve se usmeno dogovorio, ali transfer je propao nakon što se Hajduk nije uspio plasirati u skupinu Europske lige.

Krovinović stigao u Split! Odriče se velikog novca zbog Hajduka
Krovinović stigao u Split! Odriče se velikog novca zbog Hajduka

Želio je Filip doći, zato Hajduk nije kupovao ofenzivnog veznjaka njegova tipa. Stvar je požurio incident na prijateljskoj utakmici Benfice i Covilhe, kad je Filip ostao jedina neiskorištena zamjena pa treneru Jorgeu Jesusu poručio da je "ku*vin sin" i da je "mogao ostati kod kuće, a ne dolaziti na utakmicu".

- Filip je igrač koji će uskoro napuniti 26 godina, stekao je veliko nogometno iskustvo igrajući na višim razinama, od portugalske prve lige s Benficom i Rio Aveom do Championshipa i engleske Premier lige. Radi se o polivalentnom veznom igraču koji može podjednako kvalitetno igrati na gotovo svim pozicijama u veznoj liniji, kao i u različitim sustavima igre, što nam je bio prioritet u izboru igrača - rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius i dodao:

- Prema karakteristikama koje posjeduje, kompatibilan je stilu i modelu igre kojeg želimo izgraditi te svojim visokim kvalitetama može stvarati razliku i sigurno će donijeti dodatnu kvalitetu u našoj igri te će predstavljati znatno pojačanje za našu momčad.

Generalka protiv Zrinjskoga i prvo prvenstveno kolo protiv Lokomotive potvrdili su da je najveći problem Hajduka vezni red gdje nedostaje jedan igrač Krovinovićeva tipa.

Njegov će potpis nesumnjivo razveseliti navijače nakon što je sportski direktor Mindaugas Nikoličius uspio isposlovati ostanak Marka Livaje i Lovre Kalinića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani