Obavijesti

Sport

Komentari 48

Krstičević: Na Interu je pritisak oko prolaska, napast ćemo ih

Krstičević: Na Interu je pritisak oko prolaska, napast ćemo ih
1

Nećemo odustati od našeg napadačkog stila igre ni sutra. To nosi određeni rizik, no pokušat ćemo igrati koliko je moguće ravnopravno s Interom, kaže trener Hajduka

VIDEO

Veliko mi je zadovoljstvo da nemamo povrijeđenih već duže vrijeme, svi su zdravi i spremni za utakmicu s Interom, kazao je trener Mišo Krstičević uoči utakmice s Interom i dodao:

- Sinoć smo poveli u karantenu 20 igrača, uglavnom oni koji su igrali prije, sada je Sušić dobio malo odmora, ostali su isti kao i ranije.

Koliko Mišo zna o Interu?

- Mi smo igrali dvije utakmice u Europi i dvije domaće, Inter nije igrao, tako da nema puno informacija. Dobili smo svega dvije snimke, nemamo nekih informacija o njima, ali Inter je Inter, tko god da igra vrhunska je kvaliteta i nema se tu što posebno reći.

Na pitanje je li izolirao igrače, trener Hajduka je odgovorio:

Sve u klubu je korektno, osim situacije s Trebotićem. Spremni smo,  Mišo Krstičević

- Momci su maksimalno odgovorni, osim slučaja s Trebotićem sve je bilo izuzetno korektno, u granicama onoga što klub može očekivati. Veliki je pritisak na ulaznice i više tih problema nema. Momci su van gužve vezane uz klub i utakmicu.

- Ovo je s prosjekom od 20 godina jedna od najmlađih momčadi u našem prvenstvu, u Europi smo sigurno najmlađi. Radili su korektno i sada uživaju plodove toga rada. Par igrača dobilo je reprezentativne pozive, uvidjeli su da im rad nosi uspjeh i s tim treba nastaviti. Nemamo pritisak ni prvoga mjesta u Hrvatskoj, o Europi i ne razmišljamo... Oni moraju samo maksimalno korektno odigrati u odnosu na publiku, da ovu lijepu priču svi skupa nastavimo i dalje.

Mišo je najavio napadačku igru protiv Intera.

- Mi nećemo odustati od našeg napadačkog stila igre ni sutra. To nosi određeni rizik, no mislim da ćemo pokušati igrati koliko je moguće ravnopravno s Interom. Nadam se da ove četiri utakmice koje su za nama neće ostaviti umor u nogama, to mi je jedni strah. Prednosti imamo i mi, pogotovo prednosti ima Inter, vidjet ćemo što će biti.

Može li Hajduk iznenaditi?

- Oni su na početku priprema. Probat ćemo što jednostavnije i brže doći do gola, uz maksimalno ozbiljno vraćanje u fazu obrane. Što jednostavnije, okomitije do gola i što prije vraćanje u fazu obrane.

Tradicija kaže da sve talijanske momčadi u Splitu igraju defenzivno:

- Svi su dolazili na početku priprema u Split. I Roma i Fiorentina i Sampdoria.... Tu vidim neku našu šansu,. Mi smo formirani, imamo prvenstvo, to je naša prednost. Manjkavost je što nam je ovo peta utakmica u 14 dana i što će se pokazati u snazi naših momaka. Ali ćemo napraviti sve da budemo opasni po Inter i da odigramo maksimalno dobro.

- Lani sam bio trener juniora u klubu. Igrali smo turnir u Rimu. Tamo su igrali Roma, Lazio.... Mislim da smo u usporedbi s njima, a to pokazuje rezultat i naše pobjede, na dobrom putu. Od te momčadi petorica su sada seniori, nadam se da će naši mladi igrači pokazati da su dobri. Primjerice Radošević sa Sneijderom, a on ima samo 17 godina. Sutra ćemo vidjeti kako će mladost odgovoriti na iskustvo.

Na pitanje što bi radije, nulu protiv Intera ili tri boda protiv Zadra, Mišo je rekao:

- Igrao sam dosta ovakvih utakmica, ove zauvijek ostaju u medijima i srcima, one nose poseban naboj. Ne znam što je važnije, idemo govoriti o Interu, svi će biti maksimalno motivirani. Bit će tu i menadžera i gledatelja i novinara... Svi će željeti vidjeti što je novo u Hajduku.

Na dobrom smo putu. Vidjet ćemo kako će mladost odgovoriti na iskustvo, trener Hajduka

Trener Hajduka nije se čuo s Edyjem Rejom, bivšim trenerom Hajduka i Lazija.

- Nisam se čuo s njim, sve što znam o Interu znam s DVD-a i onoga što sam vidio u bezbrojnim utakmicama u kojima sam gledao njihove velike igrače i to mi je dovoljno. Nema potrebe za dodatnim informacijama.

Za kraj je rekao:

- Navijači i uprava Intera očekuju da Inter prođe. Na nama je da odigramo utakmicu s puno entuzijazma, da nastavimo s dobrim igrama, da nas naši navijači s kojima imamo dobar odnos nastave nositi i dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače