Sport

Komentari 40

Krul: Gledao sam promašaje, a onda ušao i skinuo dva penala

Krul: Gledao sam promašaje, a onda ušao i skinuo dva penala

Nizozemski heroj iz četvrtfinalne utakmice protiv Kostarike Tim Krul nakon utakmice otkrio je tajnu obrane penala, no istaknuo je kako ipak "nije normalno obraniti dva"

Obraniti dva penala nije normalno, rekao je golman nizozemske reprezentacije Tim Krul nakon dramatičnog prolaska "Oranja" u polufinale Svjetskog prvenstva protiv Kostarike s bijele točke (4-3). Izbornik Louis van Gaal uveo ga je u igru u zadnjoj minuti produžetaka, a onda je obranio penale Ruizu i Umañi i digao naciju na noge.

- Sjedio sam na klupi, gledao kako promašujemo šansu za šansom, onda sam ušao u igru i obranio dva penala - dodao je golman Newcastlea pa istaknuo:

- Ovo je trenutak za koji smo trenirali sedam tjedana i onda ovako ispadne... Fantastično - istaknuo je pa otkrio kako razmišlja prilikom penala: 

- Cilj je ostati što duže na sredini i onda izabrati.

I kritičari će biti zadovoljni

Napadač Robin van Persie izjavio je kako je njegova reprezentacija mogla sve riješiti i prije.

- Nismo imali sreće, promašivali smo previše prilika, no ostali smo smireni i hrabri do samog kraja. Nakon ovoga svi moraju biti zadovoljni, čak i naši najveći kritičari - rekao je.

Povijesni rezultat za domovinu

Najbojli igrač utakmice po izboru Fife bio je kostarikanski golman Keylor Navas, no nije se uspio prometnuti u junaka u raspucavanju.

- Igrali smo dobro, ostvarili povijesni rezultat za našu domovinu, no uvijek je teško dok ovako izgubite. Pružili smo odličan otpor Nizozemskoj i na to moramo biti ponosni. Pokušavam dati sve od sebe u svakom trenutku i vjerujem svojoj momčadi. Za mene je ovo veliko iskustvo, lijepo prvenstvo, no takav je život - izjavio je Navas.

Najčitaniji članci