Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kruno: Kakva Liga prvaka, cilj je ponovno u Međugorje

Kruno: Kakva Liga prvaka, cilj je ponovno u Međugorje
6

Niti jedan trener nije uspio dovesti Dinamo dvaput u Međugorje. Jurčić se šali da je to sad njegov cilj, jer bi to značilo da je nešto napravio u klubu

VIDEO

Odradili smo sve sjajno. Uspjeli smo napraviti sve što smo htjeli u prvom dijelu priprema. Ipak, ostaje dojam da su dečki koji 'love' pozicije trebali malo više zagristi, rekao je Kruno Jurčić.
Dinamo je na pripremama u Međugorju imao vrhunske uvjete, a posebno su mu se dopala dva igrača.
- Vrsaljko i Dodo su bili jako dobri. Uostalom, ne bismo uzeli tu dvojicu igrača da nismo mislili da mogu biti pojačanje za Dinamo. Od juniora mi se najviše svidio Mlinar - kazao je Jurčić.
Zagrepčani nisu imali previše problema s ozljedama. Mandžukič je osjetio bol u zadnjoj loži protiv Lokomotive, ali će nakon dva slobodna dana biti spreman raditi punim intenzitetom u Turskoj. Domagoj Antolić ozlijedio je ahilovu tetivu protiv Gruda i ići će na pregled kako bi se ustanovila situacija s njegovom ozljedom. Marijo Mandžukić je na pripremema u Hercegovini prekinuo svoj golgeterski post i zabio dva gola.
- Kad Mandžo zagrize, mi smo druga momčad. S njim dobivamo sve. Čim je smiren i koncentriran na igru, pokazuje koliko je bolji igrač od svih - prokomentirao je Jurčić.
Niti jedan trener nije Dinamo dvaput doveo na pripreme u Međugorje. To su po jednom napravili Soldo, Ivanković, Vlak...
- Nije više cilj uvesti momčad u Ligu prvaka, nego je drugi put dovesti u Međugorje - šalio se Jurčić.
Tomislav Barbarić bio je kapetan 'modrih' u nekoliko drugih poluvremena na pripremama.
- Od Barbe i Badelja očekujem da budu lideri novog Dinama. Dat ću im podršku jer imaju sve da budu vođe - tvrdi Kruno.
Prijelazni rok još nije završen i Dinamo bi do 31. siječnja mogao pojačati bar još jedan igrač.
- Poslali smo Osijeku ponudu za Vidu, ali još uvijek nema povratne reakcije. Željeli smo dovesti Zeca iz Šibenika, ali je taj transfer propao kad smo kupili Dodu - rekao je Kruno i dodao:
- Želim golmana. Butina ima svoj status i prvi je golman, ali želim riješiti pitanje drugog i trećeg golmana. Lončarić se vraća tek pred kraj sezone, a Kelavu nećemo vratiti iz Lokomotive. U HNL-u 'gotovih' golmana baš i nema, ali ima perspektivnih. Vidaković me nije zadovoljio i tražit ću od kluba drugo riješenje. Možda bi Turina, ako ne riješi svoj status, mogao potpisati ugovor s nama - kaže Jurčić.
Dinamo u nedjelju putuje u Tursku na drugi dio priprema. Tamo će odigrati pet utakmica protiv Hirošime, Cluja, Lecha, Moskve i Teplica.
- U Turskoj želim uigrati momčad koja će brzo sve riješiti u prvenstvu. Želimo što prije osigurati naslov kako bi mogli 'kupiti' vrijeme za drugu sezonu - kazao je Jurčić.
Gruđanin je skoro godinu dana na klupi 'modrih'. I u ovoj sezoni želi ponovno osvojiti dvostruku krunu.
- U ovih godinu dana doživio sam svašta u Dinamu. Nisam se nadao tako negativnoj atmosferi. Doživio sam razne pritiske. Ipak, vjerujem da ću ponoviti uspjehe iz prošle sezone - rekao je Jurčić.
Kruno ne razumije odnose u hrvatskom sportu te tvrdi da je oko Dinama previše negativnosti.
- Medveščak igra u šestoj ili sedmoj ligi u Europi. Bore se za osmo mjesto, a toliko su popraćeni i uz takvu pozitivu. Čak su i otpustili trenera, a svi su to popratili kao dobru stvar, kao da je nagrađen zbog dobro odrađenog posla. Htio bih da tako pozitivna atmosfera bude i oko Dinama - kaže Jurčić.
Kruno ima jako dobar odnos s Bad Blue Boysima.
- Nikad nisam bio zvijezda, ni kao igrač ni kao trener, ali su me navijači uvijek poštivali - završio je Kruno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve