Obavijesti

Sport

Komentari 95

Krznar: Nismo više ni zaslužili; Klafurić: Imali smo mi i sreće

Krznar: Nismo više ni zaslužili; Klafurić: Imali smo mi i sreće

Moramo ovaj poraz gledati izolirano. Lako je to reći, ali moramo sve napraviti da dignemo momčad. Nema vremena ni za slavlja ni za žaljenja, rekao je trener Dinama Damir Krznar

VIDEO

Nogometaši Slaven Belupa senzacionalno su otvorili novu sezonu HNL-a i, van svih očekivanja, srušili Dinamo 2-0 na Maksimiru. Bio je to tek drugi trijumf Koprivničana u Zagrebu, prvi nakon skoro 17 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

DInamo predstavio nove dresove VIDEO

Do pobjede su stigli velikim žarom i sjajnom organizacijom u obrani pa su na koncu zabili i dva gola.

- Slaven je bio izuzetno organiziran i dobar u defenzivnom bloku, mi smo tražili, tražili, tražili put do njihova gola. Nije to danas išlo kako smo očekivali, nismo ga našli. Imali smo tu jednu dozu strpljenja. Prvo poluvrijeme tražili smo taj put, ali nismo ga našli. Na poluvremenu smo napravili sitne korekcije, a u trenutku kada smo polako lovili konce presjekao nas je taj nesretno primljeni gol. Ali, rekao sam već, bez obzira na taj primljeni gol nismo danas zaslužili nešto više o ovog poraza. Nažalost - rekao je trener Dinama Damir Krznar po završetku prve utakmice nove sezone.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Nevjerojatan kiks Livakovića! Belupo je srušio Dinamo...
Nevjerojatan kiks Livakovića! Belupo je srušio Dinamo...

Dinamo je tek prvi put u povijesti prvenstvo otvorio porazom. Do sada je imao omjer 25-5-0, no momčad protiv koje je inače istaknuti favorit sada ga je koštala neslavnog rekorda. Napad danas jednostavno nije funkcionirao, a pitanje je koliko će poraz od Slavena ostaviti traga uoči ogleda s Omonijom u drugom pretkolu Lige prvaka u utorak.

- Moramo ovaj poraz gledati izolirano. Lako je to reći, ali moramo sve napraviti da dignemo momčad. Nema vremena ni za slavlja ni za žaljenja. Da smo danas pobijedili već bi sutra utjecali na momčad da to ostavi iza sebe i skoncentrira se na novog protivnika. Isto tako, ovaj poraz moramo ostaviti iza sebe. On je bolan, ali svu njegovu bolnost moramo proći večeras i kroz noć, a sutra već fokus na sljedeće natjecanje, na Europu, na izuzetno teško natjecanje... Prvenstvo je maraton i sigurno da ćemo ovu grešku ispraviti. Psihološki, ona ne smije ostaviti traga na momčadi što se tiče utakmice u utorak - dodao je Krznar.

Veliko upozorenje u Maksimiru, Klafurićevi klinci pomeli 'plave', ovaj Dinamo čeka teška sezona!
Veliko upozorenje u Maksimiru, Klafurićevi klinci pomeli 'plave', ovaj Dinamo čeka teška sezona!

- Nema nam druge nego da ovu gorčinu pretvorimo u dodatni elan, dodatnu želju i volju. Slaven je danas zaista ostavio sve na terenu, dao sve od sebe. Pokazali su kako se brani rezultat i vodstvo. Nama je to, isto tako, pouka da rukama i nogama moramo doći do pogotka protiv Omonije i da znamo to obraniti - zaključio je trener Dinama.

S druge strane, Dean Klafurić napravio je veliku stvar. A ističe kako je Slaven imao sreće.

- Moramo biti iskreni i reći da smo imali sreće u ovoj utakmici, ali sreća prati hrabre. Znali smo kako možemo protiv Dinama i veselili smo se toj utakmici jer smo naši mladi igrači i debitanti mogli samo dobiti bez obzira na rezultat. Na kraju je i on bio odličan. Pokušali smo svesti šanse Dinama na najmanju moguću mjeru. Imali su oni svoje šanse, ali imali smo i mi i da smo u prvom poluvremenu bili malo hrabriji, mogli smo i više napraviti - rekao je Slavenov trener Dean Klafurić i nastavio:

- Mi smo u ovoj utakmici bili bez Gode, Lulića i Knölla koji su standardni igrači tako da se tek moramo kompletirati. Imamo mlade igrače i to je naše veliko bogatstvo. Bila bi šteta zatvarati ih nekim neplaniranim dovođenjem novih igrača jer ovi dečki imaju veliki potencijal. Ne trebamo od ove pobjede raditi euforiju, ali sigurno da se trebamo veseliti. Sutra to sve moramo zaboraviti jer imamo još puno prostora za napredak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu