Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Kuglanje: Hrvatska najbolja na Svjetskom prvenstvu U-23

Čak osam medalja mlađih seniora i seniorki osvojenih u Rumunjskoj odlična su najava za Pojedinačno svjetsko prvenstvo seniora koje počinje danas. Predstavljat će nas po šestero u muškoj i ženskoj konkurenciji

0 komentara

Reprezentativci Hrvatske svojim iznimnim rezultatima zasluženo su najbolja nacija Svjetskog prvenstva mlađih seniorki i seniora U23. Kući se vraćaju s 8 medalja, od toga 4 zlatne, 1 srebrna i 3 brončane.

Zadnjeg dana Svjetskog prvenstva mlađih seniora U23 u Rumunjskoj Ana Jambrović postala je svjetska prvakinja u kombinaciji i srebrna pojedinačno, a Mirna Bosak brončana u kombinaciji.

Kod mlađih seniorki pojedinačno finale bilo je više nego napeto i to do samog kraja. Svakom bačenom kuglom izmjenjivale su se cure u poretku, a koliko je bilo napeto govori i činjenica da u poretku prvih sedam igračica razlika je u svega 10 čunjeva. 

Prva je bila Slovenka Forštnarič sa 612 čunjeva, srebrna naša Ana kojoj je zlato izmaklo za samo jedan čunj, a treća Mađarica Toth sa 607 srušenih čunjeva. 

Anin rezultat u ekipnom dijelu natjecanja (642) zajedno s današnjim pojedinačnim (611) bilo je dovoljno da se nametne kao vodeća u kombinaciji i tako uzme zlato koje joj zasluženo pripada s ukupno 1253 srušena čunja. Brončana Mirna Bosak s rezultatom (615) iz ekipnog dijela natjecanja i današnjim pojedinačnim (604) zauzela je 3. mjesto u kombinaciji sa 1219 čunja.

Odlične su bile i ostale naše predstavnice u finalu, pa je tako  Milana Pavlic završila natjecanje na 5. mjestu (5. i u kombinaciji), a Ivana Juričić na 6. mjestu (11. u kombinaciji). 

Tema: Sport fanatik

Message