Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kuijt u Zagrebu: Modrić je bez dvojbe najbolji veznjak svijeta

Kuijt u Zagrebu: Modrić je bez dvojbe najbolji veznjak svijeta
1

Kovačić je odličan igrač, znam kako se osjeća. Teško je nekad biti strpljiv, svatko uvijek želi igrati. I ja sam bio takav tip igrača, uvijek sam htio veću minutažu, morao sam igrati u kontinuitetu kako bih bio bolji, kaže Kuijt

VIDEO

U Maksimiru se od 9 do  12. kolovoza igra novo izdanje Memorijalnog turnira Mladen Ramljak za igrače do 19 godina.

Uz Dinamo nastupat će Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Zaglebie Lubin, Kopenhagen, Maribor, hrvatska reprezentacija do 19 godina i Feyenoord, koji je u Zagreb stigao predvođen istinskom legendom - Dirkom Kuijtom (38).

Legendarni Nizozemac, koji je igrao za Utrecht, Feyenoord, Liverpool i Fenerbahče, započeo je trenersku karijeru u mlađim uzrastima nizozemskog prvaka...

- Sretan sam što sam opet u Hrvatskoj, mi smo s pripremama krenuli prije dva tjedna, odigrali tek jednu utakmicu, pa se sada spremamo za jako zanimljiv turnir. Za sada uživamo u Zagrebu, oduševljeni smo hotelom, hranom i svim uvjetima, a sretni što ćemo se ovdje natjecati s izuzetno kvalitetnim momčadima - rekao je Dirk Kuijt, pa nastavio:

- Svjetsko prvenstvo? Hrvatska je na tom turniru napravila velik posao, bilo je lijepo gledati na koji se način vaši igrači bore za reprezentaciju. Nisu odustali ni u jednom trenutku, odigrali su najviše minuta u Rusiji, a na kraju vjerojatno zaslužili i malo više. Ipak, Francuska je strašna momčad, morate biti svjesni koliko je velika stvar za neku reprezentaciju stići do finala Svjetskog prvenstva, to je čudesan uspjeh.

Kovačić na liječničkom, City im još pokušava pokvariti posao
Kovačić na liječničkom, City im još pokušava pokvariti posao

Nizozemska legenda odmah je iznijela i svoje mišljenje o Dejanu Lovrenu:

- Lovren je odličan dečko, ja sam šest godina igrao za Liverpool, veliki sam fan toga kluba, pratit ću ga cijeli život. Pratim ga i na društvenim mrežama, vidio sam da se konačno priključio pripremama momčadi, vjerujem da će odraditi veliku sezonu. Dejan igra odlično, na vrhunski je način odradio Svjetsko prvenstvo, a siguran sam da Liverpool ove sezone može napraviti veliki iskorak. I otvoreno se s Manchester Cityjem uključiti u borbu za naslov prvaka.

Kuijt je nastavio:

- Evo, nešto slično sam doživio i s Feyenoordom, mi smo osvojili naslov prvaka nakon dugih 18 godina, a vjerujem da će Liverpool to napraviti poslije 29 dugih godina. Lovren će biti važan dio ovogodišnjeg Liverpoola, a ja vjerujem kako će ove godine titula konačno sletjeti na Anfield. Navijači Liverpoola vole Lovrena, ja ga isto cijenim, a s mojim prijateljom Van Dijkom čini odličan obrambeni tandem.

Što se događa s nizozemskom reprezentacijom, već vas dvaput nije bilo na velikom natjecanju?

- Moja generacija je 2010. i 2014. godine napravila velike stvari na svjetskim prvenstvima, a nitko ne zna što se poslije toga dogodilo. I zašto je Nizozemska nestala s ozbiljne nogometne scene. Da, dvaput smo promašili veliko natjecanje, no sada vjerujem kako će Ronald Koeman napraviti odličan posao. Radi se nova generacija, mi uvijek imamo velike talente, pred nama je lijepa budućnost, samo nam treba vremena. Ne brinite, uskoro ćemo biti opasni, imati reprezentaciju kao 2010. ili 2014. godine. Tko zna, možda se već na Europskom prvenstvu natječemo i s Hrvatskom za velike stvari.

Real Madrid je jednom fotkom otkrio sudbinu Luke Modrića?
Real Madrid je jednom fotkom otkrio sudbinu Luke Modrića?

Mateo Kovačić sve je bliže Chelseaju, mislite li da je to dobar potez za tako mladog igrača?

- Kovačić je odličan igrač, znam kako se osjeća. Teško je nekad biti strpljiv, svatko uvijek želi igrati. I ja sam bio takav tip igrača, uvijek sam htio veću minutažu, morao sam igrati u kontinuitetu kako bih bio bolji. Kovačić mi je možda sličan po tome. Real je jedan od najboljih klubova svijeta, ali Chelsea je također europski velikan. Sada se tamo radi nova momčad, pred njim je velika prilika za dokazivanje ako završi u Chelseaju. Kovačić je odličan igrač.

A može li Luka Modrić osvojiti Zlatnu loptu?

- Modrić iza sebe ima sjajnu sezonu u Realu, a sada je sve iznova oduševio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nema dvojbe, za mene je on najbolji veznjak svijeta, ali me posebno oduševljava njegov karakter. Ona situacija kada je protiv Danske promašio kazneni udarac, pa išao ponovo pucati penal i onda ga zabio. Takve stvari mogu raditi samo veliki igrači, ja mu želim svu sreću u borbi za Zlatnu loptu, ali ta odluka nije na meni - završio je Kuijt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani