Sport

Komentari 2

Kulenović čeka zadnji pregled, a Ademi čeka potpuni oporavak

Kulenović čeka zadnji pregled, a Ademi čeka potpuni oporavak

Danas je točno tri mjeseca otkako je Sandro Kulenović bio na operaciji, a prema svim statistikama i literaturama on u tom periodu još ne smije ući u 'full' trening, kaže dr. Ivica Smodek...

Dinamo i dalje intenzivno trenira dvaput dnevno u Rovinju, a Nenad Bjelica na raspolaganju nema trojicu igrača. Arijan Ademi i Iyayi Atiemwen sve svoje vježbe odrađuju u hotelskoj teretani, dok je Sandro Kulenović svakodnevno na terenu, ali radi po posebnom programu. I trenira odvojeno od momčadi. Mladi napadač niže krugove, rekli bi smo kako je već pretrčao i 'Grand Prix Istra'.

Osobno, čak nas fascinira njegovo ponašanje, Kulenović je stalno nasmijan, pravi pozitivac. Iako vjerojatno ni njemu više nije svejedno kada na nekom treningu prema njemu krene dr. Martin Mayer, kondicijski trener Dinama. Tada za mladog napadača kreće 'pravi masakr', tu više ni Kulenović nema preveliki osmijeh na licu. A kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima provjerili smo kod dr. Ivice Smodeka.. 

- Sandro Kulenović je 22. listopada prošle godine bio na operaciji, oporavlja se jako dobro, ali statistički gledano i prema svim tim literaturama, on tri mjeseca nakon operacije ne bi smio ići u 'full' trening. Točno danas je prošlo tri mjeseca, on bi sada vjerojatno mogao trenirati, ali ako bi mu opet pukla kost, mi bi bili krivi i svi bi rekli, pa znate što govori statistika. Mi ćemo u Zagrebu napraviti još jedan rendgen, pa vidjeti koliko se brzo pouni ta frakturna pukotina. Nekome ona cijeli sporo, nekome puno brže - kaže nam dr. Ivica Smodek, pa dodaje jedan zanimljiv primjer:

- Mislim da je Josip Šimunić zbog pete metatarzalne kosti u Njemačkoj izgubio gotovo dvije godine, čak je presađivao iz kuka kost u petu metatarzalnu. I dvije godine zbog toga nije mogao igrati u kontinuitetu. Sandro Kulenović se dobro oporavlja, nema nikakve boli, trčao je pravocrtno, pa s promjenama smjera, a sada smo mu dali da radi određene doskoke i poskoke kako bi vidjeli reakciju. A ako na tom kontrolnom magnetu u Zagrebu bude sve kako treba, pustit ćemo ga u trening.

Na treninzima nema niti Atiemwena...

- Atiemwenu se na umjetnoj travi upalila ovojnica Ahilove tetive. On bi možda već danas mogao u trening, ali ako bi mu se ta ovojnica Ahilove tetive ponovo upalila, onda smo se vratili tjedan dana unatrag. Mi s njim radimo jako puno vježbi za Ahilovu tetivu, radi gornji dio tijela i vozi bicikl, ali on ne smije imati ni malo boli da ga pustimo u normalni trening.

I kakvo je stanje s Arijanom Ademijem?

- Arijan Ademi se cijelo vrijeme kapetanski ponašao, on je za Dinamo igrao pod bolovima jer nam je trebao i za nas u Europi bio stožerni igrač. Zajedno u dogovoru s njim smo tada odlučiti da će primati anestetike kako bi mogao igrati. Njega za vrijeme utakmice ništa ne bi boljelo, ali smo mu obećali kada završi prvenstvo da dobiti koliko god mu treba vremena za oporavak. I da se ta kost koja mu se upalila konačno riješi. Njemu se na stopalu jedna koščica od ispod upalila, to ga je jako boljelo, ali sada je to 90% bolje. Sada je odlično, ali bio je dogovor, on je ginuo za nas, pa ćemo mu dopustiti maksimalni oporavak - završio je dr. Smodek.

Najčitaniji članci