Sport

Komentari 10

Kup, bura i riječki 'Hura'! Kad se igra pametno i Dinamo pada

Kup, bura i riječki 'Hura'! Kad se igra pametno i Dinamo pada

Rijeka je veći dio utakmice provela na svojoj polovici, ali nije popila 5 komada kao što joj se nedavno dogodilo s Dinamom jer nije išla 'suicidalno' nego - napokon pametno

Ne znamo jesu li ga natjerale ozljede njegovih igrača ili empirija teških stradavanja koja je doživio protiv Dinama, ali Simon Rožman (36) napokon je shvatio kako se jedino može nositi sa zagrebačkim majstorima: zaboravi na nadigravanje, nakrcaj sredinu fajterskom pješadijom i moli Boga da nešto uđe na drugoj strani...

Kad se u cijelu priču još uplela bura koju Primorci obožavaju (i oni koji dosad nisu, od večeras je vole) dogodilo se upravo ono čudo koje je, napokon pragmatični, slovenski trener priželjkivao - fajt, zajedništvo, a onda i prirodne (ne)pogode uz pomoć kojih je Rijeka srušila Dinamo u Kupu. Opet!

Naravno, jedna bunkerska pobjeda ne čini trenera, ali Rijeka je u srijedu dobila i feštu i vatromet i polufinale Kupa i šut samopouzdanja i - Daniela Štefulja! Opet, nije mladi lijevi bočni dobio šansu jer se na njega računalo od početka sezone nego je s posudbe povučen ove zime, ali... Koga briga. Dečko je debitirao za Rijeku zbog ozljeda i pokazao da mladima treba davati šansu kad god se može.

Rijeka je veći dio utakmice provela na svojoj polovici, ali nije popila 5 komada kao što joj se nedavno dogodilo s Dinamom jer nije išla 'suicidalno' nego pametno, kao sa Rožmanovim prethodnikom i nakon očaja kod Lokomotive ima - slavlje pobjede nad daleko najboljom momčadi u Hrvatskoj.

Dinamo su izbacili Smolčić, Lepinjica i Štefulj. Dinamo je izbačen bez Gorgona, Prskala, Galovića, Pavičića i Capana. Svaka čast!

I naravno, još jednom čestitke Mirku Antoniju Čolaku. 'Rudar' i golgeter opet je zavukao Dinamu. Čolak je riječki dijamant!

Najčitaniji članci