Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kustić pozvan na sastanak Uefe: Portugalski savez objasnio kako dobivaju novac od kladionica!

Kustić pozvan na sastanak Uefe: Portugalski savez objasnio kako dobivaju novac od kladionica!

Predsjednik saveza Marijan Kustić bio je na sastanku Uefe u Tirani, gdje je bilo 11 nacionalnih saveza iz jugoistočne Europe

VIDEO

Kako se može zaraditi od klaidionica prije nekoliko godina govorio je Damir Mišković u Opatijskoj inicijativi, u kojoj je htio pomoći svim loptačkim sportovima u Hrvatskoj. Plan je bio da se novac dijeli od turizma, kladionica, no sve je zamrlo. Nije imao podršku i sve je propalo. No portugalski novometni savez upravo je prezentirao kako se može zaraditi od kladionica.

Sve se to odviijalo u albanskoj prijestolnici Tirani, gdje je bio sastanak Uefe na kojem je sudjelovalo 11 nacionalnih saveza iz jugoistočne Europe.

Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina, a uz njih su uz predstavnike Uefe sastanku prisustvovali čelni ljudi još 10 nacionalnih saveza - Albanije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske.

Strateškim sastankom rukovodili su dopredsjednik Uefe i predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka i voditelj odjela nacionalnih saveza Zoran Laković.

Voditelj Uefinih klupskih natjecanja, Tobias Hedtstück, predstavio je novi format Uefinih natjecanja, kao i novosti u Uefinom programu solidarnosti.

Carlos Carballo Velasco govorio je o aktualnostima u sudačkim temama, dok je Sefton Perry predstavio brojne aktualne podatke o stanju nogometa u Europi. Ilija Kitić predstavio je trendove i mogućnosti kada se radi o javnom financiranju nogometnih projekata, dok je Tiago Craveiro čelnim ljudima nacionalnih saveza govorio o iskustvu Portugalskog nogometnog saveza i prihodima od prometa kladionica. 

 - Ovakvi forumi odlična su prilika da se detaljno upoznamo s aktualnim i budućim projektima Uefe te trendovima u europskom nogometu, od izmjena u natjecanjima do mogućnosti financiranja našeg sporta. Prisutni su bili savezi s istog geografskog područja pa dijelimo neke slične izazove te nam je ovo bila prigoda razgovarati i o takvim temama. Drago nam je što je HNS prepoznat kao savez koji je uspješan na terenu i izvan njega, a naša je obveza i dalje jačati svaki segment djelovanja saveza kako bismo zadržali kontinuitet sjajnih rezultata -  izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'