Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kustić: Ruanda je super ideja, a nogometni svijet impresioniran je Hrvatskom i našim uspjesima

Kustić: Ruanda je super ideja, a nogometni svijet impresioniran je Hrvatskom i našim uspjesima

Na Kongresu u Ruandi Gianni Infantino dobio je novi mandat za predsjednika Fife, a tamo je bio i Marijan Kustić, predsjednik HNS-a

VIDEO

Glavna točka programa bili su izbori za predsjednika Fife za razdoblje 2023.-2027., a na kojima je jedini kandidat Gianni Infantino dobio novi mandat. Naravno, Infantino je imao i podršku HNS-a.

- Najavili smo Gianniju Infantinu svoju podršku još u rujnu kada nas je primio na sastanku u Parizu, a to smo potvrdili i tijekom sjajno organiziranog Svjetskog prvenstva u Kataru. Vjerujemo da je Fifa proteklih godina učinila značajne korake naprijed te je današnji Kongres pokazao da Infantino ima podršku svih Fifinih članica da nastavi s reformama i s razvojem nogometa diljem svijeta. Čestitam predsjedniku Infantinu na izboru te mu želim puno sreće i uspjeha u narednom mandatu koji će, vjerujem, obilježiti spektakularno Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku - rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Zagreb: Panel "Hrvatski nogometni uspjeh" u sklopu konferencije "Kondicijska priprema sportaša"

Kongres je održan u Ruandi, državi gdje je u sukoboma u srpnju 1994. pobijeno milijun ljudi, o čemu je snimljen i sjajan film Hotel Ruanda. I nije slučajno Kongres dogovoren upravo u Ruandi, naravno da je i to poruka. Kako ste vidjeli sastanak u Ruandi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Smatram da je odličan potez Fife održati Kongres u Ruandi, jednoj od slabije razvijenih zemalja svijeta. Odgovornost je Fife razvijati nogomet i brinuti o svim zemljama članicama, a posebno onima siromašnijima - bilo je lijepo vidjeti kako su sredstva iz Forward programa iskorištena za razvoj nogometa, posebno infrastrukture u Ruandi. Zato nas raduje što se povećavaju sredstva za program Forward, koji je i HNS odlično koristio proteklih godina za brojne razvojne programe, od turnira mlađih uzrasta do ulaganja u ženski nogomet - kaže predsjednik saveza.

KATAR 2022 - Nogometaši u inspekciji terena uoči utakmice Hrvatske i Japana

Na svakom koraku, kaže Kustić, moglo se osjetiti s koliko oduševljenja pručaju o Hrvatskoj, državi od četiri milijuna stanovnika koja je na posljednja dva Svjetska prvenstva osvojila dvije medalje, srebrnu i brončanu. Brazil, primjerice, nije niti jednu. 

- Bez kurtoazije, na svakom koraku osjećamo da je nogometni svijet impresioniran našim postignućima i medaljama na svjetskim prvenstvima, ali prije svega kontinuitetom uspjeha jer on potvrđuje da se radi o sustavnom radu, a ne pojedinačnom bljesku. Boravak u Kigaliju potvrdio nam je da HNS uživa visok ugled među savezima članicama Uefe i Fife, a te kvalitetne odnose nastavit ćemo razvijati u budućnosti - naglasio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu