Obavijesti

Sport

Komentari 28

Kustošija prodala ofenzivca u Leipzig za 5,2 milijuna eura!

Kustošija prodala ofenzivca u Leipzig za 5,2 milijuna eura!

Klapija je rođen u North Hempsteadu, u New Yorku. Nastupao je za U-16 reprezentaciju SAD-a, ali i za hrvatsku U-17 selekciju. Prošle godine došao je iz New York Cityja u Dinamo, ali nisu ga 'modri' zadržali

VIDEO

Nove, senzacionalne vijesti iz Kustošije. Ako je vjerovati talijanskom insajderu Fabriziju Romanu, hrvatski je trećeligaš prodao ofenzivca Dinu Klapiju (17) u RB Leipzig.

POGLEDAJTE VIDEO: Bara prodao Olma u Leipzig

Pokretanje videa...

Andy Bara 01:20

Njemački će prvoligaš Kustošiji na ime odštete isplatiti 5,2 milijuna eura, a Kustošija će imati pravo i na 10 posto od eventualnog sljedećeg transfera. Igrač je već prošao liječnički pregled, tvrdi Romano.

Klapija je rođen u North Hempsteadu, u New Yorku. Nastupao je za U-16 reprezentaciju SAD-a, ali i za hrvatsku U-17 selekciju. Prošle godine došao je iz New York Cityja u Dinamo, ali zagrebački je klub napustio već nakon nekoliko mjeseci. Andy Bara, njegov agent, poslao ga je u Kustošiju. Bara je već neko vrijeme "prijatelj" Kustošije, mecena iz sjene.

Klapija je ove sezone odigrao devet utakmica u Drugoj NL (trećem rangu), ali ostao je bez konkretnijeg učinka.

Nije ovo Kustošijin prvi grandiozni izlazni transfer. Senegalac je Mikayil Faye (19), prema nekim izvorima, prodan Barceloni ljetos za pet milijuna eura (s bonusima). Prošao je ljetos pripreme s prvom momčadi, oduševio je trenera Xavija. Trenutačno se razvija u B momčadi i čeka debi za "blaugranu".

Faye je potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom, na Nou Campu je pozirao u dresu katalonskoga kluba, prošao je liječnički pregled, a klub je ugradio klauzulu od 400 milijuna eura. Odnosno, želite li kupiti Fayea, njegova je vrijednost 400 milijuna eura.

Kustošija za cilj ima razvoj igrača, ali pokušat će napasti i drugu ligu. Nedavno je sportski direktor kluba postao Krševan Santini, donedavni golman Lokomotive, brat nekadašnjeg reprezentativca, Ivana. U ovom prijelaznom roku Santini je iz prvoligaša Gorice doveo krilnog napadača Martina Šrolera (25).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'