Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kvitova kraljica Wimbledona! U finalu je slavila protiv Šarapove

Kvitova kraljica Wimbledona! U finalu je slavila protiv Šarapove
6

Češka tenisačica Petra Kvitova iznenadila je sve slavivši u finalu protiv favorizirane Šarapove 6-3,6-4. Uzela je prvi Grand Slam u karijeri i prvi za Češku nakon 13 god.

VIDEO

Petra Kvitova (21) nova je kraljica Wimbledona! Češka tenisačica iznenadila je sve i lakoćom slavila u finalu protiv favorizirane Marije Šarapove 6-3,6-4. Osmoj nositeljici malo tko je predviđao put do finala koja je u svom prvom Grand Slamu finalu pokazala nevjerojatnu mirnoću protiv Ruskinje.

Kvitova je do uspjeha karijere došlo za ekspresnih 85 minuta i postala prva Čehinja nakon 13 godina koja je osvojila Wimbledon. Posljednji put za 'reketom' je to pošlo Jani Nowotni 1998. godine.

Čehinja je u finalu pokazala nevjerojatnu samouvjerenost i lakoću igranja protiv pobjednice Wimbledona iz 2005. i trostruke Grand Slam prvakinje. Šarapova nikako nije mogla naći rješenje protiv razornih i preciznih udaraca Kvitove koja je nametnula svoj ritam od samog početka. Imala je visoki postotak osvojenih poena nakon prvog servisa od 72 posto te iako je imala jednu neforsiranu grešku više od Ruskinje (13) napravila je uvjerljivo veći broj winnera (19-10).

Nakon 2-2 u prvom setu Kvitova je odjurila do 5-2, dok su u drugom setu tenisačice nešto lakše "padale" na vlastiti servis. Ipak, kod 5-4, pri servisu za meč, Kvitova je odigrala besprijekorno. Za kraj je u stilu zakucala as za veliko slavlje.

Recimo, da je Kvitova postala prva lijevoruka osvajačica Wimbledona nakon 20 godina i Martine Navratilove koja ju je zdušno bodrila tijekom cijelog meča.

Wimbledon, finale:

Kvitova (8) - Šarapova (5) 6-3, 6-4

Braća Bryan osvojila 11. Grand Slam naslov

Braća Bryan, blizanci Bob i Mike, novi su slavljenici u Wimbledonu. U finalnom meču na središnjem terenu pobijedili su Šveđanina Roberta Lindstedta i Rumunja Horija Tecaua sa 6-3, 6-4, 7-6(2)...

Za braću Bryan to je jedanaesti Grand Slam naslov u karijeri. Drugi put su trijumfirali u Wimbledonu, ali su se s brojem 11 izjednačili s legendarnim australskim parom, Markom Woodfordeom i Toddom Woodbridgeom, koji su u velikoj karijeri također 11 puta bili najbolji na četiri Grand Slam turnira.

Švedsko-rumunjski par je drugu godinu zaredom došao do finala Wimbledona, ali su i dalje ostali bez završnog "udarca". Prošle su godine u finalu poraženi od Jürgena Melzera i Philippa Petzschnera.

Ove godine nisu imali nikakve šanse u prva dva seta. Pravi otpor su pružili tek u trećem, ali su u tie-breaku od 2-2, pa do kraja, izgubili pet poena zaredom i tako čestitali boljima od sebe.

Bryani tako sada imaju pet naslova pobjednika na Australian Openu, tri na US Openu, dva u Wimbledonu i jedan u Roland Garrosu.

Wimbledon, parovi finale:

B. Bryan / M. Bryan (1) - Lindstedt / Tecau (8) 6-3, 6-4, 7-6(2)

Mate Pavić u finalu juniorskih parova

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić igrat će u nedjelju u finalu parova juniorskog dijela Wimbledona. Zajedno s Britancem Georgom Morganom je Pavić u polufinalu pobijedio britansko-slovačku kombinaciju Broady / Horansky sa 6-3, 7-6(2)...

Pavić i Morgan su, inače, postavljeni za druge nositelje u Wimbledonu, a u finalnom će ogledu igrati protiv prvopostavljenog para - Britanca Olivera Goldinga i Čeha Jirija Veseloga. Oni su, dosta teže, u polufinalu svladali španjolsku kombinaciju Baena / Martinavarr sa 7-5, 7-6(5).

Wimbledon, juniorski parovi polufinale:

Pavić / Morgan (2) - Broady / Horansky (4) 6-3, 7-6(2)

Golding / Vesely - Baena / Martinavarr (3) 7-5, 7-6(5)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku