Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kvitova treći put bolja od Vekić u Miamiju, Hrvatica ide kući

Kvitova treći put bolja od Vekić u Miamiju, Hrvatica ide kući

Priliku za mogući preokret Osječanka je imala u desetom gemu, pri vodstvu 5-4, kad je došla do 0-30 na servis suparnice, ali je Kvitova ostavila Vekić bez set-lopte. Opet je kobna bila Čehinja

VIDEO

Najbolja hrvatska tenisačica, 26-godišnja Osječanka Donna Vekić, po četvrti put u karijeri nije uspjela proći treće kolo na WTA 1000 turniru u Miamiju, a "glavni krivac" je Čehinja Petra Kvitova koja je u nedjelju nadigrala Hrvaticu sa 6-4, 7-6 (3) za 99 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Bio je to ukupno peti dvoboj Vekić i danas 12. tenisačice svijeta, u kojem je 33-godišnja Čehinja došla do četvrte pobjede, a treće u njihovim mečevima na Miami Openu. I sva tri puta je to bio meč trećeg kola (2014., 2019. i 2023.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jednom je dvostruka wimbledonska pobjednica slavila i na turniru na travnatoj podlozi u Eastbourneu. Donna je u ta četiri poraza osvojila svega jedan set, a uspjela je pobijediti Kvitovu samo na dvoranskom turniru u Sankt Peterburgu 2019.

Tennis: Miami Open

Čehinji je za osvajanje prvog seta u ovom dvoboju bio dovoljan "break" koji je napravila odmah na početku meča i tu prednost držala do kraja prve dionice meča.

Kvitova je "breakom" krenula i u drugi set, ali je Vekić nakon 0-2 nanizala dva gema, da bi u petom gemu ponovno izgubila servis. No, novim je "breakom" izjednačila na 3-3. Priliku za mogući preokret Osječanka je imala u desetom gemu, pri vodstvu 5-4, kad je došla do 0-30 na servis suparnice, ali je Kvitova ostavila Vekić bez set-lopte.

Druga dionica je otišla do "tie-breaka" u kojem je Kvitova povela 4-0 i bez poteškoća tu prednost pretvorila u pobjedu i plasman u osminu finala, gdje ju čeka 22-godišnja ruska kvalifikantica Varvara Gračeva (WTA - 54.). Ruskinja u dva meča kvalifikacija i tri u glavnom turniru još nije izgubila nijedan set, a i Kvitova iza sebe ima dvije pobjede u dva seta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu