Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kuzmanović držao Nexe, Zagreb ga ugasio u 10 minuta! Goluža: Smetaju me dječačke pogreške

Kuzmanović držao Nexe, Zagreb ga ugasio u 10 minuta! Goluža: Smetaju me dječačke pogreške
6

Domaćini su riješili utakmicu početkom nastavka iako su gosti s prvim poluvremenom nagovijestili da bi ovaj puta konačno mogli nešto. Do nove prilike, opet. Čupić je zabio 12 golova

VIDEO

U prvom derbiju sezone PPD Zagreb osvojio je prva dva boda protiv Nexea (30-25). Kao i prošle sezone, tko prvi skupi šest u međusobnim susretima, bit će prvak. U osnovnom dijelu prvenstva Zagreb će još u Našice, gdje se lani poskliznuo, ali bez posljedica. 

Nisu se danas osjetile na zagrebašima unatoč dužoj stanci bez jače utakmice. Našičani su došli nakon poraza kod Eurofarma, koji ih je gurnuo baš na Zagreb u četvrtfinalu SEHA lige, ali bitno kompletniji nego u Bitolju. No, nije promijenilo situaciju u Kutiji šibica, s 500 navijača korektno ispunjenoj.

Nije se igralo bez uloga, ali nije bio baš ni najveći, što se vidjelo na parketu u prvom poluvremenu. Čupić je kod Zagreba počeo u najvećoj brzini. Bio ga je pun teren, na Zagrebovu sreću jer se ni za koga drugog to moglo reći. 

PPD Zagreb i Nexe sastali se u 5. kolu Prvenstva Hrvatske

Nexeova je klupa od starta počela skakati na sudačke odluke, neke i s pravom jer Jurinović i Mrvica prešutjeli su probijanje Klarice, prekršaj na Jeliniću u kontri. Pa su još Tomiću u kontri nakon jačeg duela sa Sirotićem koji je natrčavao sa strane uz njegov udarac dali Tomiću dvije minute!?

Srećom po Našičane, imali su odličnog Kuzmanovića na golu. Ušao je u seriju obrana, Dodiću, Sirotiću, Srni, Dibirovu i Nexe je uhvatio priključak (7-7) makar minus od dva gola nije bio prevelik. Mileta je odrađivao jako dobar posao u obrani presjekavši tri lopte, dvije su gosti naplatili kontrama, treća mu je ispala. Još je i Tamše ubrzao pozvavši time-out baš kada su njegovi zabili.

PPD Zagreb i Nexe sastali se u 5. kolu Prvenstva Hrvatske

Nexe je odgovarao Zagrebu obranom, kojom Zagreb u Kutiji šibica obično uguši Nexe već do poluvremena. Ne i ovaj put, Kević je Musi, Gojunu i Klarici radio najviše problema, za Zagreb je dodatan bio i na golu jer Slavić je puno zaostajao za Kuzmanovićem pa je Goluža probao s Panjtarom.

Zagreb je dodao gasa s nastavkom, Gojun i Srna počeli su brže spajati u obrani i stvorili Keviću problem, time i Nexeu. Kević je gubio lopte, Zagreb sve kažnjavao, rezultatski od 14-14 do 20-14 u sedam minuta, pa kasnije do 23-15 uz letove u kontri Dibirova i Čupića, koji je završio s 12/12. Domaćini su riješili utakmicu u deset minuta iako su gosti s prvim poluvremenom nagovijestili da bi ovaj puta konačno mogli nešto. Do nove prilike, opet.

Tamše: Glupo je reći, ali zadovoljan sam

- Dobra utakmica i s jedne i s druge strane. I jedni i drugi smo na momente pokazali rukomet koji žele svi gledati u Hrvatskoj. Prije svega moram reći da je bilo jako dobro prvo poluvrijeme i za jedne i za druge. Onda smo na početku drugog napravili s igračem više dvije, tri greške i Zagreb se odvojio te držao prednost do kraja. Jako je teško u Zagrebu doći nazad u igru kada si na minus pet. Glupo je reći, ali zadovoljan sam pristupom. Nismo skroz potonuli iako nam puno stvari nije išlo. Nadam se da smo svi zdravi i živi, a za tri dana imamo jako bitnu utakmicu. A čestitke Zagrebu na pobjedi - rekao je trener Nexea Branko Tamše pa dodao:

- Mislim da je osnovni problem u drugom poluvremenu bio igrač više na početku gdje smo propustili šanse. To je Zagreb sa svojim iskustvom znao iskoristiti i kasnije zadržati. Došli smo sa željom da pokažemo dobar rukomet, puno toga smo pokazali, ali pokazali neke greške na koje nas je Zagreb prisilio. Oni su iskoristili te tehničke greške, neke zicere i stative. Ali sve je to sport.

Goluža: Smetaju me dječačke pogreške

- Nexe je ekipa koja je već dugi niz godina skupa. Igraju stvarno dobro. Mi smo se tražili poslije Svjetskog prvenstva. Nismo imali trenažni proces kakav ova ekipa treba imati. Na kraju smo se malo vratili u život, odradili par treninga i... Drugo poluvrijeme je pogotovo bilo dobro. Ali muči me prvo. Igrali smo dobro, pogotovo Želja i Jakov u sredini. Izvanredno su reagirali, ali neke greške su nas koštale. Ne može se dogoditi da Kević dođe na lijevog beka, da napravi fintu bez lopte i da napadne na široku stranu... Pa to je njegov specijal i tu moramo braniti. Zapucali smo neke lopte i zato je prvo poluvrijeme bilo u egalu. Panjtar je uhvatio par lopti i istrčali smo polukontre. Puno mudrije smo igrali. Smetaju me neke dječačke pogreške, zadnji napad koji nije tako trebao izgledati - rekao je trener PPD-a Slavko Goluža i dodao:

- U početku smo iskazali poštovanje Nexeu, kasnije izgradili rezultat i odradili ga. 

PPD Zagreb - Nexe 30-25 (15-14)

PPD Zagreb: Slavić (5 obrana), Panjtar (3 obrane); Ćavar, Klarica 3, Gojun, Srna 4, Klis, Panjtar, Kraljević, Musa 3, Sirotić, Čupić 12, Dibirov 4, Dodić, Kavčić 2, Leimeter 2, Grahovac

Nexe: Kuzmanović (8 obrana), Radovanović 1 (4 obrane); Račić, Bakić 1, Mileta, Vejin 7, Sršen, Jelinić 5, Blažević, Velkavrh, Severec 3, Moslavac 4, Kević 2, Tomić 1, Markušić, Pribetić 1

Sedmerci: PPD Zagreb 5/5, Nexe 4/4

Isključenja: PPD Zagreb 8 minuta, Nexe 10 minuta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi