Obavijesti

Sport

Komentari 1

LA Lakersi opet glavni favoriti, veliki povratak Golden Statea, a Bucksi i Netsi jači su nego ikad!

LA Lakersi opet glavni favoriti, veliki povratak Golden Statea, a Bucksi i Netsi jači su nego ikad!
3

Kevin Durant i Kyrie Irving čine čudesan tandem u Brooklyn Netsima, no klupske će ambicije najviše ovisiti o zdravlju tog dvojca. Golden State se vraća na velika vrata, ali i ove sezone bez Klaya Thompsona...

VIDEO

Ljubitelji košarke konačno su došli na svoje, večeras (noć s utorka na srijedu) kreće 75. sezona NBA lige. Naslov prvaka brane Los Angeles Lakersi koji su u prošlosezonskom finalu na krilima LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa bili uspješniji od Miami Heata. Večeras su na rasporedu dva noćna spektakla, dvoboji Brooklyn Netsa i Golden State Warriorsa, te Los Angeles Lakersa i Los Angeles Clippersa.

Pokretanje videa...

Kobe Bryant mural 00:31

Cijela situacija oko korone utjecala je i na novu NBA sezonu, pa će tako regularni dio sezone imati 72 utakmice, a trajat će do 16. svibnja. Devet momčadi u novu sezonu ulaze s novim trenerima, Tom Thibodeau novi je trener NY Knicksa, Doca Riversa ćemo sada gledati u Philadelphiji 76ersima, Tyron Lue je u LA Clippersima, a Steve Nash zasjeo na klupu Brooklyn Netsa. 

Los Angeles Lakersi i u novu sezonu ulaze sa statusom najvećeg favorita, LeBron i društvo su odradili dobar "offseason", iz šampionske momčadi tu više nema Howarda, Bradleya, McGeea, Ronda i Greena, ali su stigli Schröder, Harrell, Matthews, M. Gasol, McKinnie i Bell. U ovakvom sastavu Lakersi će imati širu rotaciju, pa će Frank Vogel moći češće odmarati LeBrona i Davisa.

NBA: Phoenix Suns at Golden State Warriors

A tko su najveći konkurent Lakersima u njihovom pohodu na obranu naslova prvaka? Pobjednički prsten svim silama žele Milwaukee Bucksi, Brooklyn Netsi i Los Angeles Clippersi, ali još treba pripaziti na Portland Trail Blazerse, Miami Heat, ali opet i Golden State Warriorse. GSW-u se vratio Curry, pokupili su Oubrea i na draftu Wisemana, ali još jednu sezonu preskače Klay Thompson. 

Giannis Antetokounmpo je nedavno potpisao najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige (228 milijuna dolara za pet godina), a Erica Bledsoea i Georgea Hilla "zamijenili su" Jrueom Holidayom što je - dobar izbor. Širinu kadra dobili su s D. J. Augustinom, Portisom, Forbesom, Craigom i J. Adamsom, a tu više nema Iljasove, R. Lopeza, Matthewsa i S. Browna. Planovi Bucksa su jasni, oni žele borbu za naslov.

Jedna od najatraktivnijih momčadi ove sezone bit će - Brooklyn Netsi. Kevin Durant i Kyrie Irving prema prikazanom u predsezoni djeluju zdravi, a taj dvojac može svima napraviti velike probleme. Ni ostatak momčadi (DeAndre Jordan, Allen, LeVert, Shamet, Harris, Dinwiddie...) ne izgleda loše, no cijela sezone Netsa ovisit će o zdravlju Duranta i Irvinga.

Golden State Warriorsi teško mogu dohvatiti naslov bez Klaya Thompsona, ali će ih opet biti zabavno gledati. Jasno, daleko je to od razine kvalitete koju je posjedovala ona šampionska momčad, ali petorka Curry - Wiggins - Oubre - Green - Wiseman može svakome napraviti probleme. No, čini se da GSW ipak nema potrebnu širinu poput drugih momčadi za najviše domete.

Los Angeles Clippersi sada naslov napadaju s Tyronom Lueom, od ozbiljnijih igrača izgubili su tek centra Motrezla Harrella koji je promijenio klub, ne i grad (otišao u Lakerse), dok su nova lica Ibaka i Batum. Serge Ibaka dosta će vremena provoditi na klasičnoj petici, tu se za minute boriti s našim Ivicom Zupcem.  
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom