Obavijesti

Sport

Komentari 88

Labrović: Rijeka ima otvoren put prema prvom mjestu HNL-a

Labrović: Rijeka ima otvoren put prema prvom mjestu HNL-a
4

Rijeka bi subotnjom pobjedom na Rujevici mogla preskočiti Hajduk i zasjesti na prvo mjesto. Kapetan-reprezentativac pun je optimizma i kaže: Jedva čekamo da utakmica počne

VIDEO

Nediljko Labrović najbolji je golman HNL-a. Ono što obrana propusti, kapetan obrani. Velika, možda i najveća riječka uzdanica. Temelj uspjeha i jedan od najjačih aduta za Jadranski derbi koji nas u subotu od 18 i 30 čeka na Rujevici.

POGLEDAJTE VIDEO: Labrović radi čuda kod Rudeša

Pokretanje videa...

sažetak utakmice rudeš rijeka 1 10 2023. 01:47

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Ovo mi je sedmi ili osmi Jadranski derbi, nemojte mi zamjeriti, ali nisam ni sam siguran. Nakupilo se! - priča kapetan Rijeke i hrvatski reprezentativac.

- Najvažnije je u ovakvim utakmicama da se ne podlegne emocijama, da se ne izgori prebrzo. Uopće ne sumnjam da će naši navijači prirediti spektakl na tribinama prepune Rujevice, ali mi igrači se moramo 'dozirati', odigrati disciplinirano, u skladu s trenerovim zamislima i uputama.

Jadranski derbi kao borba za naslov: U Dalmaciji miriše na titulu, Sopić mora smiriti Rijeku
Jadranski derbi kao borba za naslov: U Dalmaciji miriše na titulu, Sopić mora smiriti Rijeku

Poraz iz prvog kruga sezone je motiv više za revanš?

- Logično da jest, ali to je prošlost. U subotu se moramo postaviti kao jedno, kao momčad puna discipline i kohezije koja ispunjava sve trenerove zamisli i sve što uigravamo na treninzima ispoštovati na terenu. Onda možemo očekivati rezultat koji će nam donijeti radost.

Pobjeđujemo i kad nas ne ide

Iza vas su četiri uzastopne pobjede, ali na zadnja dva gostovanja igra i nije bila neka divota od nogometa.

- Da, da, posve smo svjesni kako ima segmenata u igri koje i možemo i moramo popraviti. No jako je bitno i da smo te utakmice koje moramo dobiti, odigrali lošije, ali smo ih dobili. Tako da je to zapravo dobra podloga za daljnji napredak cijele ekipe.

Osijek:  Osijek i Rijeka igraju posljednje, 36. kolo HNL-a

Šef Sopić, čisto logički, kaže 'Uvijek idemo na pobjedu no tek je 11. kolo i kako god završilo ova utakmica sigurno nije odlučujuća', ali s druge strane... Jadranski derbi u kojem bi pobjeda donijela prvo mjesto ipak vjerojatno baš nije utakmica kao i svaka druga.

- Istina je da je put prema prvom mjestu otvoren, ali istina je i da će nam s druge strane biti jedan jako dobar protivnik. A kako je do kraja još jako puno onda nije fraza nego istina da treba ići onako kako Rijeka i ide: kolo po kolo, korak po korak, utakmicu po utakmicu. A mislim da smo na jako dobrom putu! Jako dobro radimo i jako dobro ispravljamo ono što u našoj igri treba ispravljati. I mladi i oni iskusniji zajedno tvore jednu pravu, čvrstu grupu.

'Livaja je uz Pjacu i Petkovića najbolji u ligi. Uvrede? Tko plati ulaznicu, može vikati što hoće'
'Livaja je uz Pjacu i Petkovića najbolji u ligi. Uvrede? Tko plati ulaznicu, može vikati što hoće'

Emitirate optimizam, neskriveni.

- Ma ako ovako nastavimo, uz ovako dobar rad te ovako dobru atmosferu u momčadi i na tribinama onda s pravom možemo očekivati najbolje stvari za Rijeku.

Na Rujevici se - nas pita

Kakva je atmosfera u momčadi? Imate dosta mladih koji nikad nisu iskusili Jadranski derbi.

- Sad će doznati - smije se Labrović.

- Da, ima ih kojima će ovo biti prvi Jadranski derbi pred punom Rujevicom tako da ih čeka poseban doživljaj, a ja ni najmanje ne sumnjam da će se pokazati u najboljem svjetlu. Nemamo im mi iskusniji što puno pričati. To se mora iskusiti i pokazati da možeš biti pravi i u takvoj atmosferi. Kažem, odigrat će oni onako kako treba. U to možete biti sigurni!

Hajduk je prvi premda su i oni dosad imali i uspona i padova.

- Pobijedili su Dinamo u prošlom kolu, prvi su. Dakle, trenutačno su u jako dobrom raspoloženju. Ali...! Dosta toga će se pitati i nas. Igra se na Rujevici. Osim toga, ne želim puno govoriti o njima nego o Rijeci. A mi: jedva čekamo taj derbi. I fokusirani smo na nas. Na vlastitu izvedbu.

Žaper je neupitno pojačanje za Hajduk, Sahiti se diže...

- Ma da, sve je to okay, ali opet: mene zanima Rijeka, a i Rijeka ima sjajne igrače.

Novi igrač Rijeke: Imam čak 15 braće i sestara, a kao mali sam radio kako bih imao što jesti!
Novi igrač Rijeke: Imam čak 15 braće i sestara, a kao mali sam radio kako bih imao što jesti!

Najavili ste da očekujete derbi u kojem će se gledati dobar nogomet. Zbog atmosfere, zbog važnosti utakmice, ali vjerojatno i zbog činjenice da je Rijeka u prijelaznom roku dizajnirana kao momčad koja, htjela-ne htjela, mora ići na prednji pogon?

Pjaca, Ivanović, Pašalić... Jaka Rijeka!

- O da. I oni i mi imamo kvalitetne napade. Ivanović opet zabija, Pjaca je sve više u pravom ritmu, pobjeđujemo i kad nam ne ide, jaka je kohezija u ekipi. Tu su Pašalić, Janković, Fruk, ObregonYansane se odmah pokazao kao pojačanje. Vraćaju se Banda i Dilaver... Ne znam jesam li koga zaboravio, ali - jaki smo! I to: poduplani na svim pozicijama.

A u obrani rutineri i - reprezentativac na golu.

- Naravno. Zato i pobijedimo i kad ekipa nema svoj dan. Šteta što se Galešić ozlijedio jer je stvarno u jako dobroj formi, ali ako on ne bude mogao igrati mi imamo takva stoperska imena kao što su Dilaver, Mitrović i Radeljić! Igrači o čijoj je kvaliteti i iskustvu izlišno uopće trošiti riječi.

Zaključno...?

- Svaki je od nas svjestan koliko je navijačima važna ova utakmica. Radili smo baš jako dobro kroz tjedan u pripremi Jadranskog derbija. Vruće glave puštamo navijačima, a mi ćemo na Hajduk hladne glave, ali i 'ginuti' jedan za drugoga. Za Rijeku! - rekao je najbolji vratar HNL-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju